R. Moldova: Toţi doritorii pot beneficia de vaccin împotriva virusului Wuhan

Vaccin anti-Covid-19
Vaccin anti-Covid-19 (msmps.gov.md)

Comitetul Naţional de Coordonare a Imunizării de la Chişinău a decis miercuri, lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva virusului chinezesc, au acces la vaccin începând de miercuri, 19 mai, în toate Centrele de vaccinare din R. Moldova fără programare prealabilă.

Potrivit ultimelor date oficiale, se înregistrează o reducere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus cu 20%, comparativ cu săptămâna trecută. Aceasta, în opinia Ministerului Sănătăţii se datorează intensificării procesului de vaccinare în rândul populaţiei. Până în prezent, fiind administrate 253.310 doze de vaccin, aceasta presupune o rată de vaccinare de 6,3%.

Totodată, rata morbidităţii în rândul lucrătorilor medicali s-a micşorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare.

În total, au fost raportate 1.342 de reacţii adverse, dintre care 95,7% cu forme uşoare, 4,3% cu forme moderate.

În scopul intensificării procesului de vaccinare, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu” va organiza un maraton universitar de imunizare împotriva virusului chinezesc care provoacă bola COVID-19, în perioada 21-23 mai.

„Vă invităm împreună cu prietenii şi rudele la vaccinare. În aşa mod, vom putea opri pandemia şi salva vieţi”, a declarat şi preşedinta Comitetului Naţional de Experţi în Imunizare, Ninel Revenco.

Procesul de vaccinare se va desfăşura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate. Potrivit USMF, vor fi organizate zece puncte de vaccinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe