Putin solicită efectuarea la termen a tuturor lucrărilor pentru Jocurile Olimpice de la Soci

Vladimir Putin. (YURI KADOBNOV / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
11.05.2012

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează vineri o vizită în sudul Rusiei, la Soci, unde a verificat cum decurg lucrările pentru pregătirea Jocurilor Olimpice din 2014 şi a inspectat un punct de frontieră cu regiunea separatistă georgiană Abhazia, relatează Itar-Tass.

 

Vizita lui Putin în regiune intervine la o zi după ce Comitetul antiterorist rus a anunţat că Serviciul Federal de Securitate (FSB) a dejucat planurile unor islamişti de a organiza atentate teroriste la Soci, oraş care va găzdui peste doi ani Jocurile Olimpice de iarnă. Totodată, Moscova a acuzat Georgia de complicitate cu rebelul islamist Doku Umarov, pe care l-ar fi ajutat la trecerea clandestină a unor dispozitive explozive printr-o zonă apropiată de Soci.

În cadrul vizitei în regiune, Vladimir Putin le-a cerut tuturor responsabililor cu pregătirea Jocurilor Olimpice - instituţiile de stat, companii de proiectare şi de construcţie - să-şi îndeplinească obligaţiile asumate.

"Va pleca presa şi vă voi spune cu ce voi asimila întreruperea lucrărilor la aceste obiective", a avertizat Putin, potrivit imaginilor transmise de televiziuni la începutul întâlnirii.

Liderul forte a cerut ca toate lucrările să respecte calendarul stabilit, subliniind că "termenele fixate vizează şi crearea infrastructurii de securitate".

"Aceste obiective necesită o atenţie deosebită, graficul proiectării şi construirii acestora trebuie respectat", a punctat Vladimir Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a inspectat un punct de frontieră dintre Rusia şi Abhazia, a cărei independenţă a fost recunoscută de Moscova în august 2008, după conflictul cu Georgia. Putin s-a întâlnit cu liderul acestei regiuni, Aleksandr Ankvab.

Jocurile Olimpice de la Soci constituie un eveniment la care ţine în mod special preşedintele rus Vladimir Putin. El şi-a folosit toată influenţa pentru a obţine organizarea Olimpiadei în ţara sa.

Soci, situat între munţi şi Marea Neagră, se învecinează cu Caucazul rusesc, regiune instabilă din sudul Rusiei, unde atacurile rebelilor islamişti au loc aproape zilnic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor