Putin şi Biden acceptă să se întâlnească pentru a discuta situaţia din Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin. (Lintao Zhang/Getty Images)
A.P.
21.02.2022

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său american Joe Biden au „acceptat principiul” de a se întâlni în cadrul unui summit propus de omologul lor francez Emmanuel Macron, summit care „poate avea loc doar dacă Rusia nu invadează Ucraina”, a anunţat Palatul Elysee în noaptea de duminică spre luni, transmite AFP.

La acest summit ar urma să fie invitate, ulterior, „toate părţile interesate” şi să se concentreze pe „securitatea şi stabilitatea strategică în Europa”, a precizat preşedinţia franceză, adăugând că reuniunea la nivel înalt va începe să fie pregătită începând de joi de către Statele Unite şi Rusia.

Mass media americană a transmis că ar avea informaţii că ordinul de a invada Ucraina a fost transmis comandamentelor ruse din teren.

Joe Biden a declarat, vineri, că este convins că preşedintele Vladimir Putin a decis să atace Ucraina, a transmis Washington Post, publicaţia cea mai apropiată de CIA.

Casa Albă, Pentagonul şi Departamentul de Stat nu au comentat informaţiile transmise care au apărut şi în alte mass-media americane. Dar vineri, un oficial al Pentagonului a dat asigurări că peste 40% din forţele ruse aflate la graniţele Ucrainei sunt gata de atac, menţionând că „a început” faza de destabilizare a ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor