Putin şi-a numit un fost bodyguard în funcţia de secretar al Consiliului de Stat

Alexei Dyumin, fostul bodyguard al lui Putin (X)
Redacţia
29.05.2024

Kremlinul a anunţat, miercuri, că preşedintele Vladimir Putin l-a numit pe Alexei Diumin, consilier şi fost bodyguard, în funcţia de secretar al Consiliului de Stat, un organism consultativ al şefului statului rus, transmite Reuters.

După ce a fost reales pentru un nou mandat de şase ani la începutul acestui an, Putin l-a făcut pe Diumin consilier specializat în industria de apărare, iar Kremlinul a vorbit la momentul respectiv despre alte responsabilităţi pentru acesta.

Un decret semnat de Putin prin care acesta a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de Stat a fost publicat miercuri dimineaţă pe site-ul Kremlinului.

Serghei Markov, un fost consilier al Kremlinului, a declarat la începutul acestei luni că mulţi oameni credeau că Putin îl vedea pe Diumin ca succesor al său.

Putin, în vârstă de 71 de ani, se află la începutul unui nou mandat de şase ani şi se aşteaptă să guverneze în anii următori şi nu există informaţii fiabile cu privire la cine ar putea fi favorizat pentru a-i succede la preşedinţie într-o bună zi.

Dar numele lui Diumin, printre altele, a fost mult timp subiectul unor speculaţii în rândul elitei politice de la Moscova.

În vârstă de 51 de ani, Diumin a fost adus la Kremlin la începutul acestei luni, după ce a ocupat funcţia de guvernator regional al regiunii ruse Tula.

El a intrat în Serviciul Federal de Gardă al Rusiei (FSO), care asigură securitatea elitei de la Kremlin, în 1995 şi l-a păzit pe Putin în timpul primului şi celui de-al doilea mandat al acestuia. De asemenea, el a lucrat ca şef adjunct al GRU (serviciile secrete militare).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor