Putin se află sub o presiune intensă şi ar putea rămâne fără rachete, susţine şeful armatei britanice

Sir Tony Radakin
Sir Tony Radakin (Getty Images)

Invazia eşuată a Rusiei în Ucraina ar putea întâmpina un nou obstacol pe fondul sugestiilor că preşedintele rus Vladimir Putin ar fi rămas fără rachete. Şeful forţelor armate britanice a declarat că şeful de la Kremlin s-ar putea confrunta cu un deficit de armament după ce a subestimat rezistenţa ucrainenilor, relatează mirror.co.uk.

Amiralul Sir Tony Radakin a precizat că, în opinia sa, Rusia este blocată într-un “război logistic” pentru a asigura aprovizionarea trupelor lui Putin cu rachete şi alte tipuri de armament, din cauză că utilizarea acestora de la începutul invaziei, pe data de 24 februarie, a fost mult mai mare decât au anticipat ruşii.

Referindu-se la preşedintele rus în timpul unui interviu pentru TalkTV, Sir Tony a afirmat:

„Putin are potenţial o problemă, din cauză că rata cheltuielilor şi duritatea luptelor sunt total diferite de cele pe care le-a perceput pe 24 februarie. Cred că sunt mai multe războaie în desfăşurare. În Ucraina se desfăşoară un război tactic, geografic. Există un război logistic în desfăşurare, în ceea ce priveşte modul în care se menţine această rată a cheltuielilor.”

Sir Tony, care este şeful Statului Major al Apărării al Marii Britanii, a susţinut, de asemenea, că Rusia a pierdut un sfert din forţele sale în Ucraina şi că se zbate pe câmpul de luptă cheie din regiunea est-ucraineană Donbas.

„Vorbim de un impact sever asupra forţelor lor armate, 25% din forţele lor fiind efectiv eliminate - fie prin uciderea militarilor, fie prin pagubele suferite de batalioanele lor tactice”, a afirmat oficialul.

Sir Tony a continuat: „Vedeţi, de asemenea, zilnic, cum Rusia se chinuie pentru a face progrese, se chinuie pentru a-şi coordona forţele aeriene cu forţele sale terestre şi se chinuie pentru a obţine ceea ce noi numim o campanie modernă care să creeze progrese”.

De asemenea, amiralul a mai transmis că Putin este supus unei „presiuni incredibile” din punct de vedere politic şi militar pentru a asigura victoria în Donbas, adăugând că va fi o „luptă grea”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe