Putin neagă că ar readuce Rusia înapoi la stalinism

Vladimir Putin, 8 mai 2012
Vladimir Putin, 8 mai 2012 (NATALIA KOLESNIKOVA / AFP / GettyImages)

Preşedintele Vladimir Putin a declarat joi că nu a adus Rusia înapoi la era dictatorului soviet Iosif Stalin, şi a negat orice motiv politic în urmărirea penală şi punerea în închisori a oponenţilor săi, se arată într-un raport al agenţiei Reuters.

Ca răspuns la o întrebare din partea unui jurnalist liberal în cadrul conferinţei sale telefonice anuale, Putin a spus că nu a văzut “niciun element Stalinist” în ţară de când s-a întors la preşedinţie în luna Mai a anului trecut.

El a declarat că Rusia nu trebuie să se mai întoarcă vreodată la cultul personalităţii, represiunea şi lagărele de muncă forţată din timpul lui Stalin, care a controlat Uniunea Sovietică timp de trei decenii până la moartea sa în 1953, dar asta nu înseamnă că Rusia nu ar trebui să aibă ordine şi disciplină.

“Nimeni nu pune pe cineva în spatele gratiilor din cauza vederilor lui politice”, a adăugat Putin în răspunsul dat la o întrebare privind punerea în închisoare a două femei membre ale grupului de protest Pussy Riot şi procesul intentat liderului opoziţiei Alexei Navalny acuzat de furt.

El a afirmat că este convins că Navalny, un luptător anti-corupţie şi un organizator al protestelor anti-Putin care ar putea avea de înfruntat 10 ani de închisoare, ar avea parte de un proces echitabil.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe