Putin contestă rapoartele poliţiei asupra violenţelor provocate de microbişti

Vladimir Putin a criticat rapoartele media şi oficiale privind violenţele din Marsilia între suporterii ruşi şi britanici, cerând autorităţilor să trateze la fel toate taberele implicate în acele violenţe.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Preşedintele rus Vladimir Putin a contestat rapoartele oficiale legate de violenţele comise de microbişti la campionatul european de fotbal din acest an, susţinând că el “nu înţelege cum 200 de suporteri ruşi ar putea bate mii de suporteri britanici”.

Luând cuvântul la Forumul Internaţional din St. Petersburg, Putin a descris luptele în masă dintre microbiştii ruşi şi britanici, care au avut loc săptămâna trecută în Marsilia, ca fiind o “insultă totală”, a raportat vineri agenţia de ştiri Interfax.

Preşedintele rus a declarat că “abordarea folosită de organismele de aplicare a legii ar trebui să fie aceeaşi pentru toţi infractorii”.

Violenţele în masă care au implicat suporterii celor două tabere au avut loc atât înainte, cât şi după meciul de săptămâna trecută între Rusia şi Marea Britanie în Marsilia. Cel puţin 35 de persoane au fost rănite, inclusiv 4 aflate în stare gravă.

În plus, după atacuri, a fost decisă deportarea a 20 de microbişti ruşi, în timp ce alţii 3 au fost întemniţaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe