Purtătorul de cuvânt al lui Nancy Pelosi confirmă că acesteia i-a fost furat laptopul în timpul tulburărilor de la Capitoliu

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi (Getty Images)

Un purtător de cuvânt al preşedintei Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi (D-California), a confirmat duminică faptul că un laptop aparţinând biroului său a fost furat dintr-o sală de conferinţe.

„Era un laptop care era folosit doar pentru prezentări”, a scris purtătorul de cuvânt al lui Pelosi, Drew Hammill, într-un comunicat.

Precizarea a survenit după ce un asistent a confirmat că dispozitivul a fost furat în mijlocul haosului generat în interiorul Capitoliului SUA miercuri, 6 ianuarie, când o mulţime de protestatari care participau la mitingul de sprijinire a candidaturii lui Donald Trump au intrat ilegal în clădire, stărnind violenţe. În mijlocul haosului, şedinţa comună a celor două camere a fost întreruptă şi parlamentarii au fost scoşi de urgenţă din clădire.

Senatorul Jeff Merkley (D-Ore.) a scris pe Twitter că un laptop a fost luat din biroul său în timpul tulburărilor.

Citiți și Fondatorul unei organizaţii de extremă stânga surprins pe camere în Capitoliu

Michael Sherwin, procuror interimar pentru Washington D.C., a declarat că va dura probabil „câteva zile pentru a concretiza exact ce s-a întâmplat, ce a fost furat, ce nu”, potrivit Politico. El a menţionat că „au fost furate din birourile senatorilor articole, dispozitive electronice, documente şi materiale şi trebuie să identificăm ce s-a făcut pentru a atenua acest [prejudiciu]”.

„Trebuie să facem o analiză completă a ceea ce a fost luat, sau copiat sau chiar lăsat în urmă în ceea ce priveşte microfoanele şi dispozitivele de ascultare etc.”, a spus reprezentantul Ruben Gallego (D-Ariz.) într-un comentariu către Politico.

Membrii republicani şi democraţi ai Congresului au dat vina pe preşedintele Donald Trump acuzându-l de incitare la violenţa şi haosul generate miercuri. Trump a chemat oamenii la miting în Washington DC pentru a sprijini reprezentanţii şi senatorii republicani care încercau să abordeze tema fraudării alegerilor din 3 noiembrie.

Incidentele au făcut cinci victime, inclusiv un veteran al Forţelor Aeriene din SUA, precum şi un ofiţer de poliţie al Capitoliului SUA.

Înainte ca protestatarii să intre în Capitoliu, Trump a ţinut un discurs şi a făcut în mod repetat afirmaţii despre fraudă şi nereguli electorale, deşi nu a cerut manifestanţilor să pătrundă în Capitoliu sau să comită acte de violenţă.

Câteva ore mai târziu, înainte de a avea contul blocat de Twitter, Trump a scris că cei 75 de milioane de susţinători ai săi „nu vor fi respectaţi sau trataţi nedrept în vreun fel, sau formă”, descriindu-i drept „patrioţi”.

Manifestanţii care au pătruns în Capitol au postat mai multe fotografii ale lor folosind telefoane ale Congresului şi diverse alte dispozitive. Un reporter de la The Blaze a postat o fotografie a ceea ce se pretinde a fi un computer din biroul lui Pelosi cu e-mailuri „încă pe ecran”.

Unii experţi în tehnologia informaţiei îşi fac griji că intruşii ar fi plantat viruşi informatici pe computere, deşi nu este clar dacă dispozitivele au fost în centrul atenţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe