PSD va depune moţiune proprie dacă demersul USR PLUS împotriva Guvernului Cîţu va fi considerat neconstituţional

Radu Oprea
Radu Oprea (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură în cazul în care CCR va decide că iniţiativa similară a celor de la USR PLUS şi AUR ar fi neconstituţională.

„În momentul în care este declarată neconstituţională moţiunea de cenzură [depusă de USR PLUS cu susţinerea AUR – n.r.], introducem moţiunea de cenzură PSD şi votăm în Parlament şi invităm toate celelalte partide care se declară astăzi în opoziţie să vină alături de noi şi să voteze […] Varianta a doua: dacă este declarată constituţională atunci votăm în Parlament acea moţiune, e simplu”, a precizat Oprea.

Declaraţiile social-democratului vin şi în contextul în care USR-PLUS a adresat preşedintelui Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind moţiunea de cenzură depusă de USR-PLUS, astfel încât o decizie să fie luată rapid şi să nu dureze şi mai mult blocajul existent.

Reamintim că CCR a amânat dezbaterea sesizării Guvernului pe tema moţiunii de cenzură până după congresul la care se va alege preşedintele PNL.

"Am solicitat Curţii Constituţionale să judece cu celeritate sesizarea de neconstituţionalitate formulată de Guvernul României. Articolul 113 din Constituţie stipulează foarte clar că moţiunea trebuie dezbătută şi votată după 3 zile de la citirea ei. Consider că termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat, iar instrumentul juridic al moţiunii de cenzură este, astfel, golit de conţinut. Din acest motiv am cerut devansarea acestei date pentru una cât mai curând posibilă", a declarat preşedinta Senatului, Anca Dragu. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne