PSD şi UNPR bat palma pentru alegerile locale din Bucureşti

Social democraţii şi UNPR au ajuns la o înţelegere privind candidaturile pentru primăriile Capitalei şi Consiliul General, stabilind condiţiile în care-şi vor susţine reciproc interesele.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

PSD şi UNPR au bătut palma pentru o colaborare extinsă în Capitală la alegerile locale din iunie. Pactul celor două partide prevede 5 puncte, relatează stiripesurse.ro, respectiv:

1. Ambele partide vor susţine împreună candidaţii propuşi de PSD pentru funcţiile de primari în sectoarele 1 şi 6 şi pe cei propuşi de UNPR pentru cele de viceprimari în sectoarele 1 şi 6.

2. UNPR şi PSD îl vor susţine împreună pe actualul primar al sectorului 2, Neculai Onţanu, pentru un nou mandat.

3. Cele două partide vor avea liste comune de candidaţi pentru funcţiile de consilieri locali în sectoarele 1, 2 şi 6.

4. UNPR o va susţine pe Gabriela Vrânceanu Firea, candidatul propus de PSD, pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti, urmând ca Uniunii să-i revină un post de viceprimar al Capitalei, cu susţinerea PSD.

5. Cele două partide vor depune liste separate pentru consilierii generali din cadrul primăriei Capitalei.

Reamintim că vineri PSD şi-a desemnat candidaţii pentru primăria Capitalei şi primăriile celor şase sectoare. Pentru postul de primar general, social democraţii merg pe mâna Gabrielei Firea în timp ce andidaţii susţinuţi de PSD la sectoare sunt:

Sectorul 1 - Daniel Tudorache

Sectorul 2 - Neculai Onţanu (UNPR)

Sectorul 3 - Robert Negoiţă

Sectorul 4 - Daniel Băluţă

Sectorul 5 - Daniel Florea

Sectorul 6 - Gabriel Mutu