PSD se dezlănţuie: "Reforma" în viziunea lui Iohannis înseamnă înlocuirea a mii de directori de şcoli cu pilele PNL

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Epoch Times România)

PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a ieşit la atac marţi seară, via Facebook, imediat după ce preşedintele Klaus Iohannis şi-a terminat conferinţa de presă de la Cotroceni.

"'Reforma' în viziunea preşedintelui Iohannis înseamnă înlocuirea a mii de directori de şcoli cu pilele PNL, ordonanţa de urgenţă de modificare a justiţiei în dispreţul românilor care au votat la referendum şi nerespectarea legilor care asigurau venituri decente pentru milioane de salariaţi şi pensionari. Aceasta este imaginea României normale, clamate de Iohannis în această seară: un stat în care guvernanţii se luptă pentru funcţii, nu pentru soluţii pentru depăşirea crizei sanitare. Totul sub ochii îngăduitori ai tătucului de la Cotroceni", a transmis PSD.

Social-democraţii i-au transmis un mesaj direct preşedintelui României:

"În loc să 'reformaţi'' Educaţia prin impunerea politrucilor în locul directorilor cu performanţe, mai bine daţi-le o şansă la un trai decent în viitor copiilor României şi deschideţi şcolile!"

Reamintim că preşedintele a fost întrebat ieri, la Cotroceni, dacă este la curent cu schimbările de directori din şcoli şi licee din toată ţara, respectiv cu scandalul pe care l-au produs aceste schimbări, protestele părinţilor, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

"Am urmărit aceste chestiuni, este vorba de o acţiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educaţiei, fiindcă s-a ştiut că la mii de şcoli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie. Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alţii au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului. Şi cred că vom putea să vorbim de o Românie normală şi de programul 'România Educată' abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi şi, atunci, toate lucrurile vor intra în normalitate. Ceea ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru câteva, probabil, luni de zile. Bănuiesc că undeva prin vară deja vom avea primul val de concursuri pentru aceste funcţii de conducere şi atunci, chiar, voi urmări cu foarte mare atenţie cum se respectă principiul meritocraţiei în aceste chestiuni", a fost replica lui Iohannis.