PSD, PDL şi UDMR sunt pentru începerea urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian

Parlamentul României (Epoch Times România)
Epoch Times România
05.09.2013

În şedinţa de plen a Senatului când se va dezbate cererea DIICOT de încuviinţare a începerii urmăririi penale pentru senatorul PNL Varujan Vosganian, parlamentarii din PSD, PDL şi UDMR vor vota în aşa fel încât “să nu intervină” în cursul justiţiei, potrivit relatărilor Agenţiei de presă r/News.

Viceliderul senatorilor PSD, Sorin Lazăr, afirma că încă nu s-a luat o decizie oficială de către grupul PSD în ce priveşte votul. El a afirmat însă că social-democraţii ar trebui să voteze în favoarea cererii de începere a urmăririi penale a lui Varujan Vosganian.

“La nivelul grupului PSD nu s-a luat o decizie încă. Vă pot spune că, personal, respect cele trei puteri independente în stat iar Justiţia trebuie să îşi facă treaba. În felul acesta şi domnul Vosganian poate să îşi demonstreze nevinovăţia. Îl cunosc foarte bine pe domnul Vosganian, este, ca şi mine, senator de Iaşi, îl ştiu de foarte multă vreme, este un candidat la premiul Nobel (informaţie lansată, miercuri, chiar de Vosganian, n.r.) şi cred că va fi bine să votăm cu toţii, şi la nivel de grup, şi la nivel de Senat în favoarea cererii DIICOT de a putea fi cercetat în legătură cu ceea ce ei presupun că ar fi vinovat”.

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a subliniat că senatorii democrat-liberali vor vota “cu siguranţă” pentru începerea procedurii de urmărire penală a ministrului Varujan Vosganian.

Viceliderul senatorilor UDMR, Barna Tanczos, a precizat, de asemenea, miercuri, că “cel mai probabil” grupul din care face parte va vota pentru începerea urmăririi penale a lui Vosganian, deoarece UDMR nu a blocat “niciodată” astfel de solicitări.

“UDMR nu a blocat niciodată acele solicitări care trebuiau să dea curs liber muncii sau activităţii Justiţiei. Nu am avut încă o dezbatere în grupul UDMR dar, cel mai probabil, vom vota în aşa fel încât Justiţia să îşi facă treaba”.

Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Senatul României pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva ministrului economiei Varujan Vosganian, dar şi sesizarea Preşedintelui României pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva fostului ministru al economiei Adriean Videanu.

Atât Adriean Videanu cât şi Varujan Vosganian sunt acuzaţi de complot şi subminare a economiei naţionale, fapte pe care le-ar fi comis în perioada în care ei au ocupat funcţia de miniştri al Economiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor