PSD, după autosuspendarea lui Tudorache: Este un gest de onoare. Îşi va dovedi nevinovăţia!

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu (Facebook)

Partidul Social Democrat a declarat, sâmbătă, că decizia fostului primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache de a se autosuspenda din partid, ca urmare a plasării sale sub control judiciar de către DNA pentru spălare de bani şi infracţiuni asimilate corupţiei, este un „gest de onoare”. Totodată, social-democraţii şi-au exprimat convingerea că colegul îşi va dovedi nevinovăţia.

„Referitor la decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din Partidul Social Democrat: Partidul Social Democrat a luat act de decizia domnului Daniel Tudorache de a se suspenda din partid. Este un gest de onoare. Suntem convinşi că Daniel Tudorache va clarifica toate aspectele care îl vizează şi îşi va dovedi nevinovăţia”, a precizat PSD într-un comunicat.

La rândul său, fostul edil PSD a susţinut, sâmbătă, că este nevinovat şi că a luat decizia autosuspendării pentru a nu submina rezultatele pe care le-ar putea obţine social-democraţii la alegerile din decembrie.

„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD. Sunt nevinovat şi sper ca Justiţia să facă lumină cât mai repede în acest dosar. Nu doresc să pun în pericol şansele reale de câştigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani şi în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică. Până la sfârşitul anului, atribuţiile de preşedinte PSD Sector 1 vor fi preluate de preşedintele executiv”, a afirmat Tudorache pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, astăzi, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că Daniel Tudorache, plasat sub control judiciar pentru spălare de bani şi infracţiuni asimilate corupţiei, ar fi primit şpăgi prin intermediul unei persoane din anturajul său. Surse judiciare, citate de Aktual24.ro, afirmă că ar fi vorba de omul de afaceri Ion Niţă, zis şi “Ochelaristu”, implicat în dosarul de luare de mită al lui Sorin Oprescu.

Totodată, fostul primar mai este acuzat de procurorii DNA că, pentru a ascunde sumele de bani aparent obţinute ilegal, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei sale soţii şi al menajerei sale. În plus, susţin procurorii, tot prin intermediul fostei soţii, Tudorache a achiziţionat acţiuni la un club de fotbal. Detalii aici.