PSD cere demisia lui Negoiţă din funcţia de primar al Sectorului 3 / Ce răspunde edilul

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu, i-a cerut demisia primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă, după ce edilul a anunţat că nu va mai candida la alegerile locale din partea PSD. Romaşcanu susţine că legea prevede acest lucru, cu atât mai mult cu cât Negoiţă şi-a lansat şi partidul propriu, Bucureşti 2020.

"Domnul Negoiţă a lansat azi un partid. Sigur, nu este un atac la persoană sub nicio formă, dar când te afişezi lângă un partid, altul decât cel în care eşti membru şi pe listele căruia ai candidat, e firesc să îţi pierzi mandatul de primar. Este natural să existe o decizie în acest sens a prefectului.

Până atunci, domnul Negoiţă dacă a decis un nou drum politic, mi se pare natural să îşi dea demisia din Partidul Social Democrat, faţă de care are atâtea cuvinte de reproş, şi să pornească această reconstrucţie şi o nouă candidatură politică din afara Partidului Social Democrat şi din afara primăriei, pentru că aşa spune legea", a declarat Lucian Romaşcanu la Antena 3.

Primarul Sectorului 3 refuză însă să demisioneze şi declară:

”Nu, domnule Romaşcanu, nu am să îmi dau demisia din calitatea de primar pentru că acolo eu am fost ales de cetăţenii din sectorul 3, nu am fost ales de către PSD!”.

Reamintim că Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a anunţat, joi, lansarea unui nou partid, “Bucureşti 2020”, ca alternativă la partidele “ancorate în trecut” şi care nu au schimbat nimic. În plus, social-democratul a precizat că formaţiunea politică cu care va participa la alegerile locale are deviza “99% muncă, 1% politică”. Detalii aici