Prună: Cum e posibil ca România să cheltuie 37% din veniturile din taxe şi impozite pe salariile bugetarilor?

Cristina-Mădălina PRUNĂ
Cristina-Mădălina PRUNĂ (Epoch Times Romania)

Deputata USR Cristina Prună şi-a exprimat indignarea că statul român a ajuns să cheltuie o sumă uriaşă de bani pentru cei aproape 1,3 milioane de bugetari.

"Cum? Cum e posibil ca România să cheltuie 37% din veniturile din taxe şi impozite pe salariile angajaţilor la stat comparativ cu media europeană de 23%? Vorbim de peste 1,28 milioane de oameni angajaţi la stat. Vor spune unii că la noi problema e că statul nu colectează suficient sau că taxele în România sunt prea mici. Ceea ce este complet greşit pentru că tocmai guvernul a crescut o nouă serie de taxe de la 1 ianuarie. În plus, avem cele mai mari taxe pe salariile mici din UE", a declarat Cristina Prună.

Lidera USR a subliniat că nu îşi doreşte ca această postare să fie văzută ca un atac la cei care lucrează la stat.

"Sunt foarte mulţi oameni de bună credinţă care muncesc mult şi au rezultate într-un job la stat. Din păcate, pentru fiecare astfel de român, de multe ori mai e unul pe lângă el angajat politic, protejat şi care doar încasează salariul. Şi deşi Marcel Ciolacu ne promitea verzi şi uscate, cum că vor strânge cureaua şi vor stopa angajările la stat, în realitate nu s-a întâmplat! Dacă am avea un stat mai suplu, am avea bani şi pentru reducerea taxelor pe salarii (https://zerotaxe.ro/susţine/) şi pentru o creştere predictibilă a pensiilor. Şi nu am mai vedea nici creşteri aberante de taxe sau taxe noi de tipul 'taxa pe soare'", a precizat Cristina Prună.

Potrivit deputatei USR, nu e niciodată prea târziu. Puterea este în mâna românilor plătitori de taxe şi impozite, în mâna românilor care muncesc la stat inclusiv pentru pilele politice, în mâna antreprenorilor care îşi dezvoltă afaceri în România dar primesc în schimb taxe peste taxe.

"Avem nevoie de speranţa şi credinţa că lucrurile se pot schimba în România. Ele pot veni doar de la voi prin munca pe care o faceţi zi de zi şi pentru care România încă nu e pierdută definitiv. Toţi cei care rămâneţi aici şi trăiţi în această ţară în ciuda acestor nedreptăţi sunteţi speranţa. Va veni şi decontul acestor politicieni incompetenţi care au căpuşat România de prea mult timp", a conchis Cristina Prună.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne