Protest bolivian soldat cu 6 morţi după ce manifestanţii incendiază clădirea unei primării

Şase persoane au murit în Bolivia, după ce o mulţime de protestatari au incendiat clădirea primăriei unui oraş aflat la mică distanţă de capitala ţării. Atacul a avut loc pe fondul unor tensiuni politice ridicate, cu doar câteva zile înaintea unui referendum constituţional.
Poliţia păzeşte o clădire municipală ce a fost incendiată de manifestanţi în oraşul bolivian El Alto, 17 februarie 2016.
Poliţia păzeşte o clădire municipală ce a fost incendiată de manifestanţi în oraşul bolivian El Alto, 17 februarie 2016. (Captură Foto)

O demonstraţie ce a avut loc miercuri în oraşul bolivian El Alto s-a soldat cu victime după ce manifestanţii au atacat şi incendiat biroul primarului.

Trei femei şi trei bărbaţi aflaţi în interiorul clădirii au murit din cauza inhalării fumului, conform lui Gonzalo Fernandez, directorul unui spital din oraş, situat la aproximativ 15 km vest de capitala La Paz.

Toate victimele erau angajaţi ai guvernului local, conform unei declaraţii a guvernului municipal din El Alto.

În urma demonstraţiei, protestatarii au pătruns în clădire şi au răscolit cu violenţă birourile, distrugând calculatoare şi documente, înainte de a le da foc, a raportat agenţia de ştiri ABI.

După sosirea pompierilor la faţa locului pentru a stinge flăcările, poliţia a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea.

La manifestaţie a participat un grup de părinţi care viza clădiri şcolare mai bune pentru copiii lor, întrucât multe cursuri se ţin în corturi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe