Protest al părinţilor la Ministerul Sănătăţii împotriva neînchiderii şcolilor în localităţile unde incidenţa trece de 6 la mie

(g4media.ro)

Decizia de a menţine şcolile deschise în localităţile în care rata de infectare trece de 6 la mia de locuitori i-a determinat pe reprezentanţii unei asociaţii de părinţi nemulţumiţi de această măsură să vină, joi dimineaţa, în faţa Ministerului Sănătăţii pentru a protesta împotriva acestei măsuri, relatează G4Media.ro.

Protestatarii au adus cu ei coşciuge din carton şi un banner pe care era scris următorul mesaj: “Nu jucaţi viaţa copiilor noştri la ruleta morţii”.

Cu o zi în urmă, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că Grupul de suport tehnico-ştiinţific a decis decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare dintr-o anume localitate. În plus, s-a hotărât ca decizia de suspendare a orelor în format fizic să fie luată în funcţie de numărul cazurilor de infectare confirmate la nivelul de clasă sau şcoală. Totodată, se urmăreşte aprobarea utilizării în şcoli de teste non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening.

“Referitor la scenariile de funcţionare a şcolilor, astăzi, 29.09.2021, Grupul de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României a adoptat în unanimitate (exclusiv membri cu drept de vot, având competenţe medicale/epidemiologice):

- Decuplarea scenariilor de funcţionare a şcolilor de rata de infectare din localitate şi adoptarea deciziilor de suspendare a prezenţei fizice în funcţie de cazurile confirmate la nivel de clasă/şcoală, în paralel cu intensificarea măsurilor de control din partea autorităţilor competente, în vederea respectării stricte a regulilor de protecţie sanitară în şcoli.

- Adoptarea de măsuri suplimentare având ca obiectiv amplificarea testării în şcoli, prin formularea unei solicitări către Agenţia Naţională a Medicamentului cu privire la aprobarea utilizării testelor non-invazive pe baza de salivă, cu rol de screening”, a precizat ministrul Educaţiei.

Totuşi, potrivit surselor publicaţiei citate, directori din Ministerul Sănătăţii sunt împotriva renunţării la pragul de 6 la mie al ratei de incidenţă pentru închiderea şcolilor şi refuză avizarea proiectului de ordin, ameninţând cu demisia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne