Propaganda rusă: Coreea de Nord vrea să-i trimită lui Putin 100.000 de "voluntari" să lupte în Ucraina

Liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un
Liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un (Captură ecran)

Coreea de Nord s-ar fi oferit să trimită 100.000 dintre soldaţii săi pentru a sprijini Rusia în războiul său contra Ucrainei, susţine televiziunea de stat rusă.

Potrivit New York Post, oferta de asistenţă militară a Coreei de Nord către Rusia nu a putut fi verificată cu promptitudine, dar a fost preluată de Igor Korotchenko, membru al Consiliului Public al Ministerului rus al Apărării.

"Există informaţii potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt gata să vină şi să ia parte la conflict", a declarat Igor Korotchenko la unul dintre canalele TV de propagandă.

Propagandistul rus a afirmat că nord-coreenii ar avea "o experienţă vastă în războiul cu radarele cu contra-baterie".

"Dacă Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a-şi face datoria internaţională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să le permitem să facă acest lucru", a transmis Igor Korotchenko.

Declaraţia privind ajutorarea Coreei de Nord a venit în contextul în care mai multe state satelit ale Rusiei furnizează deja aşa-numitele forţe "voluntare". Acest lucru, potrivit mai multor analişti occidentali din domeniul informaţiilor, arată lipsa de capital politic a lui Vladimir Putin pentru a anunţa mobilizări în masă în interiorul Rusiei.