Proiecte de case medii

Casa Marcel
Casa Marcel (archipelag.ro)

Proiectele de case medii, se referă la acele case care au o suprafaţă locuibilă mai mare de 100 de metri pătraţi şi care nu depăşesc 160 de metri pătraţi. Toate aceste proiecte de case medii reprezintă o combinaţie ideală în ceea ce priveşte spaţiul oferit şi preţul construcţiei. Proiectele de case medii sunt recomandate persoanelor care îşi cunosc deja nevoile şi care preferă, normal, să trăiască în casa lor decât perete în perete cu vecinii de la bloc.

Aceste proiecte de case medii intră în categoria caselor de familie ideale, oferă spaţiu suficient pentru o familie numeroasă sau o amenajare complexă. O suprafaţa locuibilă între 100 şi 160 de metri pătraţi înseamnă loc suficient pentru două băi mari, pentru trei, patru dormitoare, living şi bucătărie încăpătoare. La toate acestea se pot adăuga anexe.

Cele mai multe din locuinţele construite pe proiecte de case medii sunt organizate pe două planuri, parterul fiind rezervat pentru living şi bucătărie, eventual anexe şi baie, iar etajul pentru dormitoare şi alte băi.

În general amprenta la sol a acestor proiecte de case medii este jumătate din suprafaţa locuibilă, dar poate să scadă şi cu 20 de mp în cazul unor proiecte care includ mansardă sau o organizare pe mai multe planuri.

Este ideal ca ridicarea unei locuinţe pe proiecte de case medii să se facă în baza unui plan de arhitectură realizat de un specialist în raport de nevoile reale ale familiei şi de aşteptările acesteia. O casă care depăşeşte 100 de metri pătraţi nu mai este rentabilă dacă nu este realizată pe un plan personalizat, pentru că trebuie luate în calcul detalii care scapă unor nespecialişti.

Structura de rezistenţă a acestor proiecte de case medii trebuie să fie solidă şi gândită corect, indiferent de materialele folosite, cu atât mai mult cu cât cele mai multe dintre aceste proiecte de case medii sunt organizate pe două planuri, cu sau fără mansardă.

Proiecte de case medii – Casa Marcel

Proiectul Marcel propune o locuinţă cu un regim de înălţime parter plus mansardă, cu o arhitectură modernă, elegantă, distinsă. Acest proiect se adresează unei familii de 3-4 persoane, oferind în acest sens un pachet complet de funcţiuni confortabile şi un design contemporan. Volumul cu acoperiş pe şarpantă este îmbogăţit din punct de vedere estetic de vitrajele largi şi combinaţia plăcută de finisaje dintre tencuială decorativă albă şi placaj de lemn.

Planul parter însumează toate spaţiile necesare locuirii pe timp de zi şi noapte. Zona de zi se compune din living, bucătărie, cămară, dining, grup sanitar, garaj pentru două vehicule şi o cameră tehnică.

Zona de noapte se împarte între cele trei dormitoare şi o baie complet utilată, comună. Totul pe o suprafaţă utilă de 128,9 mp.

Mai multe detalii găsiţi aici

Proiecte de case medii – Casă cu parter şi etaj cu 3 dormitoare

Simplitatea pare a fi punctul forte al acestui proiect, un proiect de casă medie care se remarcă printr-o arhitectură naturală, compactă, perfectă pentru o familie. Acest proiect beneficiază de o suprafaţă construită la sol relativ mică, de doar 73 mp. Plusul îl oferă etajul, astfel că avem parte de o suprafaţă totală desfăşurată de numai puţin de 154 mp, ideală pentru structura de care dispune.

Împărţit în două sectoare, proiectul dispune de un parter generos, alcătuit dintr-un hol la capătul căruia regăsim o încăpere special amenajată a servi drept vestibul. Din holul principal avem acces către o bucătărie de 14 mp, o baie de aproximativ 6 mp dar şi către living, piesa de rezistenţă a parterului care se desfăşoară pe 22 mp. Dacă vă întrebaţi unde sunt cei aproximativ 20 de mp până la completarea suprafeţei construite, aceasta a fost structurată într-o terasă de anvergură, dispusă în partea estică a clădirii, o terasă perfectă pentru petrecerea timpului liber într-un cadru intim.

La etaj avem parte de un hol de aproximativ 5 mp cu acces către principalele camere. Cele trei dormitoare cu suprafeţe de aproximativ 14-16 mp sunt alăturate unei băi de 6 mp dar şi unei camere care serveşte drept debara. Două dintre cele trei dormitoare dispun de câte un balcon destul de mic însă îl putem cataloga a fi perfect pentru petrecerea unei dimineţi savurând o cafea proaspătă şi privind răsăritul soarelui.

Mai multe detalii găsiţi aici.

Proiecte de case medii - Casă cu parter şi etaj cu 4 dormitoare

Este un proiect de casă cu parter şi etaj cu un aspect foarte modern şi spaţii generoase. Proiectul este potrivit atât în mediu urban cât şi rural. Proiectul este prevăzut cu patru dormitoare şi o cameră la parter care poate fi transformată în dormitor. Livingul este deschis, foarte spaţios şi luminat, acesta poate fi completat şi cu un şemineu. Casa are o structură în cadre din beton armat cu zidărie din BCA. Se pot efectua modificări asupra proiectului, redimensionarea construcţiei, alipirea unui garaj sau crearea unui subsol pe toată suprafaţa construcţiei sau doar parţial.

Mai multe detalii găsiţi aici.

Proiecte de case medii – Proiect de casă din lemn – Vila Aston

Pentru că întotdeauna vom susţine şi casele din lemn, am ales pentru dumneavoastră un astfel de proiect de casă medie.

Vila Aston este un proiect de casă din lemn parter plus mansardă. Planurile acestei case reuşesc să satisfacă toate cerinţele de confort ale unei familii cu doi copii, încadrându-se, în acelaşi timp, în categoria de case ieftine şi eficiente. La nivelul parterului, proiectul casei cuprinde un living foarte spaţios, luminos, bucătăria şi baia. Etajul cuprinde 3 dormitoare şi o baie.

Mai multe detalii găsiţi aici.

La proiectele de case medii puteţi alege între diferite stiluri, mărimi şi număr de etaje. Liniştea casei pe pământ în locul agitaţiei urbane este din ce în ce o opţiune mai căutată în ziua de azi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură