Proiect legislativ: Înşelăciunea privind datele sau caracteristicile maşinilor pedepsită cu închisoare

Liberalii au pregătit un proiect de lege care să-i trimită după gratii pe cei ce comit înşelăciuni în legătură cu datele sau caracteristicile autovehiculelor.
Acte maşini second hand Germania
Acte maşini second hand Germania (Facebook)

Practic cei care dau înapoi kilometrajul maşinilor, truchează elementele de identificare a maşinii, istoricul reviziilor etc. pot merge la închisoare între 2 şi 5 ani, relatează gândul.info.

Iniţiativa completează Codul Penal cu infracţiunea de "înşelăciune privind date sau caracteristici ale vehiculelor", pedepsită cu închisoare de la 2 la 5 ani şi prevede că "prin date sau caracteristici ale vehiculelor se înţelege: elementele de identificare, provenienţa, modificările şi intervenţiile, inclusiv asupra odometrului, istoricul reviziilor, reparaţiilor şi accidentelor rutiere în care a fost implicat vehiculul. Fapta constituie infracţiune independent de diligenţa depusă de persoana care devine titular de drepturi asupra vehiculului", se arată în proiectul legislativ.

Potrivit sursei citate, iniţiatorii şi-au propus prin acest proiect descurajarea tranzacţiilor cu vehicule ale căror date sau caracteristici sunt trucate sau nereale şi, în consecinţă, creşterea siguranţei pe drumurile publice.

"În aceste cazuri particulare interesul principal al statului este de a asigura siguranţa circulaţiei, în timp ce interesul secundar este cel de a-l proteja pe cel înşelat", susţin parlamentarii PNL Alexandru Nazare, Cristian Roman, Andreea Paul, Mihai Tararache, Costel Alexe, Anton Doboş, Florin Alexe, Virgil Guran şi Erland Cocei.

Senatul este prima cameră sesizată pe acest proiect.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne