Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: Vremea, în răcire accentuată

Prognoza a fost realizată cu ajutorul produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt estimate temperaturile minime şi maxime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice, fiind indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
(photos.com)
Epoch Times România
11.09.2012

Prognoza a fost realizată cu ajutorul produselor numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Durată Medie(ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt estimate temperaturile minime şi maxime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice, fiind indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

BANAT

Imediat după primele două zile mai calde ale perioadei estimate, temperatura va înregistra o scădere accentuată. În intervalul 12-14 septembrie, temperaturile maxime vor scădea, în medie, de la valori de 29 grade până la 19 grade, iar media temperaturilor minime va scădea de la aproximativ 15 grade până la 12 grade. Începând cu data de 15 septembrie maximele termice vor înregistra o creştere uşoară şi treptată, atingând 26 - 27 grade în jurul datei de 21 septembrie, apoi temperatura se va menţine în jurul acestei valori până la sfârşitul intervalului prognozat.

Sunt posibile precipitaţii între zilele de 13 şi 15 septembrie, iar ploi slabe sunt semnalate în jurul datelor de 20 - 24 septembrie.

CRIŞANA

Temperatura se va menţine mai ridicată decât în mod obişnuit pentru această dată în primele zile ale intervalului, dar se va răci accentuat în data de 13 şi 14 septembrie, când media maximelor termice va scădea cu până la 10 grade. Urmează o perioadă de încălzire uşoară şi treptată, astfel încât în intervalul 14 - 24 septembrie temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul valorii de 25 grade, iar cele minime vor fi de aproximativ 12 grade.

Va ploua local între zilele de 13 şi 15 septembrie, iar pe unele arii mai restrânse şi slab din punct de vedere cantitativ şi în intervalul 20 - 24 septembrie.

TRANSILVANIA

În perioada cuprinsă între 11 şi 13 septembrie temperatura aerului se va menţine constant mai ridicată decât mediile perioadei, cu maxime de aproximativ 26 grade şi minime de 10 - 11 grade. În intervalul 14 - 16 septembrie media temperaturilor maxime va scădea cu circa 5 grade, apoi vremea se va încălzi uşor şi treptat până pe 20 septembrie. Între 20 şi 24 septembrie maximele se vor menţine în jurul unei valori medii de 24 - 25 grade, iar minimele vor fi de aproximativ 9 - 10 grade.

Ploile vor fi puţine şi, în general, slabe cantitativ, excepţie făcând ziua de 15 septembrie, când posibilitatea unei averse va fi mai ridicată.

MARAMUREŞ

Vremea va înregistra o scădere accentuată pe 13 şi 14 septembrie, când media temperaturilor maxime va scădea de la 28 grade la aproximativ 21 grade, valoare ce se va menţine până în 17 septembrie. În continuare temperatura se va încălzi treptat, iar după 19 - 20 septembrie, până la sfârşitul perioadei estimate, se vor atinge din nou valori medii de 24 - 25 grade.

Probabilitatea unor averse de ploaie va fi mai semnificativă în intervalul 13 - 15 septembrie şi 20 - 22 septembrie, dar precipitaţiile nu vor fi abundente.

MOLDOVA

Temperaturile se vor menţine în general normale în cea mai mare parte a perioadei prognozate. Cele mai ridicate maxime se vor înregistra în primele zile, situându-se undeva în jurul valorii de 26 de grade, iar cele mai mici minime vor fi între 17 şi 20 de grade, coborând, în medie, până spre 10 - 11 grade.

Posibilitatea apariţiei ploilor este mai ridicată între zilele de 15 şi 17 septembrie, mai ales pentru jumătatea de sud a regiunii.

DOBROGEA

Până în jurul datei de 15 septembrie, temperatura va creşte uşor, astfel încât valorile maxime se vor situa în jurul valorii de 26 de grade, iar minimele vor fi, în medie, de peste 16 grade. Apoi vremea se va răci treptat, temperatura devenind normală pentru această perioadă.

Sunt posibile averse de ploaie, în general slabe, între 15 şi 17 septembrie.

MUNTENIA

Regimul termic se va încălzi uşor în primele zile, când maximele se vor situa, în medie, în jurul valorii de 28 de grade, iar minimele vor depăşi 14 grade. Va urma o scădere a valorilor termice, mai accentuată la valorile minime. Către sfârşitul intervalului, temperaturile vor deveni normale această perioadă.

Sunt posibile ploi de scurtă durată între 15 şi 17 septembrie, în rest probabilitatea unor precipitaţii este extrem de redusă.

OLTENIA

Temperaturile se vor menţine în general calde, chiar dacă maximele termice vor fi în scădere uşoară între 14 şi 17 septembrie. De altfel, în această perioadă îşi vor face apariţia ploile, care vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi mai frecvente în partea de nord a regiunii.

În a doua parte a intervalului prognozat, temperaturile maxime se vor situa, în medie, în jurul a 26 de grade, iar posibilitatea de ploaie va fi foarte scăzută.

LA MUNTE

În primele zile ale intervalului nu vor fi variaţii semnificative ale temperaturii, urmând apoi ca vremea să se răcească, valorile termice minime urmând să coboare spre o medie de 4 grade. Răcirea va fi asociată creşterii instabilităţii atmosferice, astfel încât între 14 şi 17 septembrie vor cădea averse de ploaie. Cantităţi mai importante de apă, deşi nu pe arii extinse, sunt posibile în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor