Profesor de religie din Baia Mare, arestat pentru agresiune sexuală asupra unei minore

(photos.com)
Ana Ion
10.07.2024

Cosmin Vasile Lăuran, doctor în teologie, profesor de religie şi muzică la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă" din Baia Mare a fost arestat pentru comiterea infracţiunii de agresiune sexuală săvârşită asupra unui minor.

Bărbatul ar fi trimis mai multe mesaje cu conţinut sexual unei eleve de clasa a X-a de la liceul unde era profesor. Adolescenta i-a arătat mamei mesajele iar aceasta a alertat imediat poliţiştii şi procurorii băimăreni, relatează Realitatea.net.

"Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Şi asta după ce la data de 28 iunie, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice şi ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvenţă şi conţinut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reţinut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanţei care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile (…)”, anunţă poliţiştii din Satu Mare.

Profesorul nu va mai preda religie

Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului anunţă într-un comunicat de presă publicat pe Facebook că profesorul nu va mai preda religie niciodată, după ce i-a fost retrasă binecuvântarea:

"Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii", a transmis biroul de presă al episcopiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor