Producătorii agricoli s-au plâns lui Marian Lupu de lacunele în politica fiscală

(KAREN BLEIER / AFP / Getty Images)
Epoch Times Staff
10.02.2012

Producătorii agricoli consideră că politica fiscală pentru anul 2012 are unele lacune şi comportă riscuri care încurajează evaziunea fiscală. Despre aceasta l-au informat pe preşedintele interimar Marian Lupu un grup de reprezentanţi ai producătorilor agricoli, patronatului şi sindicatelor din ramura agroalimentară.

Potrivit serviciului de presă al şefului statului, citat de agenţia INFOTAG, ei sunt de părere că politica fiscală a fost adoptată în termeni restrânşi, fiind în defavoarea producătorilor agricoli mari şi mijlocii care activează în cadrul legii şi asigură cele mai mari venituri la buget.

În opinia lor, deseori întreprinderile ţărăneşti individuale, care beneficiază de diferite înlesniri, lucrează terenuri de pământ de zeci şi sute de hectare, dar, neavând statut juridic, au libertatea de a contribui benevol la fondul social.

"Legislaţia imperfectă permite creşterea evaziunii fiscale şi reduce dramatic baza contribuţiei sociale", susţin producătorii agricoli mari, care au propus introducerea impozitului unic în agricultură.

Marian Lupu a dispus instituţiilor de resort efectuarea unei analize ample a stării de lucruri şi în cazul în care rezultatele investigaţiilor operate vor demonstra prezenţa lacunelor menţionate, atunci se va purcede la elaborarea unui pachet de amendamente la actuala politică fiscală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor