Producatori chinezi de lactate au fost inchisi, pe fondul scandalurilor cu alimente toxice

Unul dintre cele 300 de mii de bebelusi contaminati cu lapte praf cu melamina, din Beijing 2 decembrie 2008. Scandalul a fost musamalizat timp de sase luni de autoritatile chineze
Unul dintre cele 300 de mii de bebelusi contaminati cu lapte praf cu melamina, din Beijing 2 decembrie 2008. Scandalul a fost musamalizat timp de sase luni de autoritatile chineze (PETER PARKS / AFP / Getty Images)

Aproape jumatate dintre firmele de lactate din China au primit ordinul de a opri productia, dupa mai multe scandaluri legate de alimente toxice.

Administratia generala de supraveghere, inspectie si carantina a calitatii a regimului chinez spune ca din aproximativ 1.200 de companii producatoare de lactate, 426 din producatori nu au reusit sa treaca inspectia, iar 107 au primit ordinul de a opri productia.

Un scandal legat de lapte toxic, contaminat cu melamina, din 2008, a ucis cel putin sase copii si a lasat sute de mii bolnavi. Producatorii au scos pe piata lapte otravit cu melamina pentru a stimula aparitia continutului de proteine.

La inceputul acestui an, a avut loc un protest public cu privire la adaugarea, de catre producatori a unei pudre cu proteine din piele in produsele lactate, intr-o alta incercare de a trisa controalele continutul de proteine.

Presa locala a raportat ca neacordarea de licente va fi folosita pentru a elimina companiile mai mici si consolidarea industriei in mai putine companii, mai mari.