Procurorii DNA şi mascaţii au descins în biroul "animalului politic" de la Apele Române

Petru Avram
Petru Avram (Facebook / PetruAVRAM)

Procurorii DNA, însoţiţi de jandarmi, au demarat, joi dimineaţa, percheziţii la sediile a trei instituţii publice din judeţele Iaşi şi Suceava. Alex Nedea, reporter Recorder, a anunţat că una dintre instituţiile vizate de mascaţi este Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, condusă de Petru Avram.

“Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, săvârşite în perioada martie 2020-2021. În cursul zilei de 11 februarie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate pe raza judeţelor Iaşi şi Suceava. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judeţene Iaşi şi Suceava. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, reporterul Recorder Alex Nedea a mai precizat că, săptămâna trecută, procurorii DNA au confiscat documente chiar de la sediul central al Apelor Române:

“La Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad tocmai au descins mascaţii. Se fac percheziţii la instituţia condusă de directorul Petru Avram. ‘Am văzut aşa ceva doar în filmele SF’, spune un angajat profund impresionat de secvenţele din aceste momente de pe holurile instituţiei. Săptămâna trecută procurorii DNA au ridicat documente de la sediul central de la Bucureşti al ‘Apelor Române’ iar ancheta pare să avanseze”.

Percheziţiile au loc în contextul în care jurnaliştii de la Recorder au publicat un nou material în care prezintă un caz de angajare în cadrul “Apelor Române”, bazat pe criterii politice. Este vorba despre o fostă chelneriţă, care a fost angajată la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad pe post de inginer.

Recorder a informat că la Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Prut-Bârlad director este Petru Avram, vicepreşedinte PNL Iaşi şi consilier judeţean, dar şi cumătrul lui Costel Alexe, fostul ministru al Mediului. Avram se recomandă el însuşi subordonaţilor ca “un animal politic care va ajunge cel puţin ministru”, şi le-a cerut specialiştilor din instituţie să accepte angajaţi care nu ştiu nici măcar cum se măsoară debitul unui râu. Este şi cazul tinerei Simona Iancu, fostă chelneriţă la barul Master din Iaşi, ce fusese angajată de curând ca inginer la departamentul de apărare împotriva inundaţiilor, cu toate că nu avea nici cele mai elementare cunoştinţe în domeniu.

După ce scandalul a prins proporţii tot mai mari, fosta chelneriţă a demisionat. În acelaşi timp, inginerul care a îndrăznit să îl confrunte pe Petru Avram în legătură cu această controversată angajare a fost nevoit să plece din instituţie după desfiinţarea neaşteptată a postului pe care îl ocupa. Iar acum, inginerul speră să îşi câştige dreptatea în instanţă.

Totodată, premierul Florin Cîţu a anunţat, săptămâna trecută, că a cerut Corpului de Control să demareze o investigaţie privind situaţia de la “Apele Române”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne