Probleme în Pacific: s-au format trei uragane de categoria a 4-a

Uragane în Pacific
Uragane în Pacific (NOAA)

O fotografie publicată de NOAA, care prezintă uraganele Kilo, Ignacio şi Jimena, a generat temeri în rândul meteorologilor. Este pentru prima dată când trei furtuni de categoria a 4-a au fost văzute în centrul şi estul Oceanului Pacific în acelaşi timp, conform Weather Channel. La uraganele de categoria a 4-a vântul poate atinge viteze cuprinse între 209 kmh şi 251 km/h.

Uraganele sunt clasificate în principal pe baza vitezei vântului: cu cât este mai mare viteza vântului cu atât este mai puternic uraganul. La un uragan de categoria 1 viteza vântului este cuprinsă între 119 km/h şi 152 km/h şi National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) susţine că ele, de regulă, pot provoca anumite pagube clădirilor precum şi pene de curent ce ar putea dura câteva zile.

Un uragan de categoria a 4-a este considerat catastrofal, provocând pagube severe clădirilor şi pene de curent ce pot dura săptămâni dacă nu chiar luni de zile.

Începând de duminică, Kilo şi Ignacio au fost clasificate în categoria a 3-a. Până acum, niciunul dintre cele 3 uragane nu au ajuns la ţărm. Ignacio, cel mai apropiat de Hawaii, a slăbit în intensitate începând de sâmbătă şi acum s-ar părea că nu va atinge insulele.

Jimena încă se află la categoria a 4-a, dar îi mai trebuie câteva zile până să ajungă în Hawaii.

Mărirea numărului de uragane este în concordanţă cu prezicerile pentru fenomenul El Nino. NOAA a prezis o şansă de 70% pentru un sezon de uragane care va depăşi nivelul normal.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură