Principesa Margareta: Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată

Epoch Times România
25.10.2011

Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată, a afirmat, luni seara, principesa Margareta a României, la Ateneul Român, în deschiderea celei de-a patra ediţii a concertului caritabil organizat în beneficiul tinerilor artişti de valoare susţinuţi prin programul "Tinere Talente".

"Valoarea are nevoie să fie ocrotită şi promovată. Societatea prosperă şi stabilă este menţinută de oamenii devotaţi, talentaţi şi cu viziune în domeniile lor", a spus principesa Margareta, menţionând că precum strămoşii săi a ales acţiunile de binefacere în cultură şi în educaţie.

Ea a subliniat că "educaţia de calitate şi modelele care o inspiră sunt o condiţie esenţială a viitorului tinerilor artişti români", care deşi "sensibili, dar puternici, tineri, dar profunzi, timizi, dar autentici", "duc România culturală mai departe".

Organizată de Fundaţia Principesa Margareta a României, în acest an, gala a marcat jubileul regelui Mihai I, co-fondator al Fundaţiei.

Concertul a avut loc în prezenţa fostului suveran, îndelung aplaudat de către public, la intrarea în sală, pe parcursul şi la finalul evenimentului, a principesei moştenitoare Margareta şi a principelui Radu, precum şi a altor membrii ai Familiei Regale.

Programul a inclus un repertoriu special, dedicat împlinirii vârstei de 90 de ani de către rege, printre care Zadok the Priest, Imnul Incoronării numărul 1 de George Frideric Handel, Concertul numărul 1 pentru vioară şi orchestră de Max Bruch.

Poema Română de George Enescu, piesă care se încheie cu acordurile Imnului Regal, a ridicat în picioare asistenţa, care, întoarsă către loja oficială unde se afla regele Mihai I, a aplaudat şi a scandat "Trăiască Regele!".

Societatea prosperă şi stabilă este menţinută de oamenii devotaţi, talentaţi şi cu viziune în domeniile lor.

Şi-a dat concursul violonistul Remus Azoiţei, care a concertat alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu", avându-l la pupitru pe maestrul Christian Badea.

La final, toţi cei prezenţi - şefi de stat, membri ai corpului diplomatic, oameni de afaceri, personalităţi ale mediului cultural şi artistic, susţinători şi apropiaţi ai Fundaţiei - au fost invitaţi la un cocktail în foaierul Ateneului.

Evenimentul a prilejuit strângerea de fonduri din vânzarea de bilete şi sponsorizări, pentru ca Fundaţia să ofere şi în anul 2012 burse de studiu tinerilor artişti cu potenţial, care întâmpină dificultăţi materiale.

Cu fondurile strânse la concertul din 2010, Fundaţia a sprijinit pe parcursul acestui an 26 de tineri din programul "Tinere Talente", muzicieni şi artişti plastici, cu burse individuale în valoare de 2 000 de euro, programe de mentorat susţinute de personalităţi consacrate ale artei şi promovarea tinerilor în viitoarea carieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor