Primele declaraţii ale soţiei bătute de deputatul AUR: Voi divorţa. Am plecat la mama, iau şi copilul cu mine

Dumitru Focşa şi soţia lui
Dumitru Focşa şi soţia lui (Clau Focşa / Facebook)

Soţia deputatului AUR Dumitru Focşa a anunţat vineri, la Antena 3, că a plecat de acasă la mama ei, în Brăila, şi că intenţionează să divorţeze.

"Tot ceea ce am avut de declarat am declarat la poliţie, am depus acolo o plângere, acolo s-a semnalat tot ceea ce s-a întâmplat şi acum eu aştept să îşi facă autorităţile treaba şi să decurgă lucrurile conform legii. Am considerat că nu este necesar (să cer ordin de protecţie împotriva soţului violent - n.r.) atâta timp cât eu plec, părăsesc domiciliul conjugal şi mă mut la casa mamei mele, la Brăila, şi aici îmi voi continua viaţa de acum înainte. Deci am considerat că nu am nevoie de acest ordin de protecţie", a afirmat femeia.

De asemenea, soţia deputatului AUR îl acuză pe soţul ei, Dumitru Focşa, că a înşelat-o cu o colegă de partid, apoi a bătut-o în faţa copilului.

"Sigur da. Este prima dată când a fost ceva mai grav, dar incidente şi conflicte în familie au mai fost de-a lungu celor 13 ani de când suntem împreună. Nu a fost ceva peste care să nu putem să trecem, dar acum a fost ceva mai grav. Un om este violent din fire şi să-l determine orice conflict. În cazul nostru poate a fost un cumul de mai mulţi factori cu un consum de alcool, stres, nu ştiu.

El are o fire mai impulsivă, dar acum, de data asta, s-a întâmplat într-un context în care s-au acumulat mai mulţi factori. A cedat nervos. Sigur că eu consider că nu trebuie să se ajungă niciodată la aşa ceva. De aceea am făcut toate demersurile legale, de aceea voi demara şi procedura de divorţ. Am părăsit domiciliul. Copilul este cu mine, se va urma şi în privinţa copilului tot procedura legală, autorităţile îşi vor face datoria. Şi în acest caz am fost ajutată, am fost consiliată, deci urmează să fiu în continuare consiliată.

(...) În ultimii 2 ani au fost mereu nemulţumiri legate de lipsa timpului petrecut împreună, de lipsa implicării în problemele de familie, de diverse. Sunt probleme personale, nu vreau se le discut public", a declarat soţia.

Deputatul AUR Focşa Dumitru Viorel este acuzat că, în noaptea de miercuri spre joi, şi-a bătut soţia de faţă cu o minoră, fetiţa aflată în proces de adopţie de către cei doi soţi.

Femeia a sunat la 112 şi ulterior a depus plângere, însă a refuzat să meargă la spital sau să ceară ordin de protecţie, deşi poliţiştii au sesizat urme vizibile de violenţă asupra ei şi au solicitat o ambulanţă.

Autorităţile îl cercetează acum penal pe deputatul AUR într-un dosar de violenţă în familie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne