Primarul Sectorului 2 acuză că voturi date pentru el au ajuns la candidata partidului lui Şoşoacă. Va face plângere penală

Radu Mihaiu (Facebook - Radu Mihaiu)
Loredana Diacu
11.06.2024

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, care a candidat pentru al doilea mandat, anunţă că va depunere plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

El acuză că la o secţie de votare, de exemplu, membrii comisiei de numărare au transcris din greşeală 333 de voturi în dreptul candidatei SOS la Primăria Sector 2, în loc să le transcrie în dreptul lui şi că cererea lui de renumărare a voturilor a fost refuzată.

"Ce s-a întâmplat: luni, la ora 7 dimineaţa, după peste 24 de ore de stat în secţie, membrii comisiei de numărare au transcris din greşeală 333 de voturi în dreptul doamnei Bughiu, în loc să fie în dreptul meu. Şi 47 în dreptul meu, în loc să le treacă la doamna Bughiu.

De altfel, e singura secţie unde doamna Bughiu are un număr aşa de mare de voturi. O eroare care poate fi uşor verificată, prin renumărarea voturilor din acea secţie.

Wang Yan (Captură video)
Wang Yan (Captură video)

Eroarea comisiei nu e greu de înţeles. Comasarea alegerilor a transformat acest scrutin într-un coşmar pentru delegaţi. Unii au stat şi 40 de ore! Au avut de numărat buletine din 5 tipuri de alegeri şi s-au strecurat nepermis de multe erori.

Ce NU e de înţeles e de ce nu vrea PSD să avem o numărătoare corectă", scrie Mihaiu pe Facebook.

Am crezut că situaţia de la Sectorul 2 se poate închide civilizat, dar deja abuzurile sunt de nepermis. Depunem plângere penală împotriva Biroului Electoral Sector 2 pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în acte publice.

Legea nu poate fi călcată în picioare din interese politice! Nu se poate trece cu forţa peste comisia din secţie care declară în scris că rezultatul este viciat flagrant.

Se vede cu ochiul liber modul în care se încearcă fraudarea alegerilor de la Sectorul 2, vom extinde plângerile la mai multe secţii unde tot procesul de vot a fost pus sub semnul întrebării, cu buletine preştampilate în ziua votului, cu chei de control care nu se închideau, cu presiune pusă pe preşedinţii nedormiţi.

Iar cel mai grav, pe secţiile închise (multe forţat), există 504 voturi exprimate care nu se regăsesc nicăieri. Repet, ca să fie clar, 504 oameni au votat, dar opţiunea lor nu apare de niciun fel", anunţă primarul într-o postare ulterioară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor