Primăriţă şi soţul ei, săltaţi de poliţie. Au bătut un fost procuror până l-au desfigurat

Livia Bârlău şi Petre Bârlău
Livia Bârlău şi Petre Bârlău (Bihoreanul.ro)

Primăriţa PSD a comunei Brusturi, Livia Bârlău, şi soţul acesteia, Petre Bârlău, au fost ridicaţi, miercuri, şi conduşi în faţa procurorului pentru audieri, într-un dosar penal deschis sub acuzaţia de tentativă de omor. Practic, cei doi sunt acuzaţi că au atacat extrem de violent un fost procuror, pe care l-au lovit cu un cleşte de tăiat lanţuri până l-au desfigurat, relatează Bihoreanul.

Soţii Bârlău au fost ridicaţi în cursul după amiezii. La capătul mai multor ore de audieri, ei au fost reţinuţi în Centrul de Arest Preventiv al Poliţiei Bihor.

"Cei doi inculpaţi au fost reţinuţi ca fiind coautori la infracţiunea de tentativă la omor, constând în aceea că i-au aplicat părţii vătămate mai multe lovituri la nivelul capului şi membrelor, care i-au pus acesteia viaţa în pericol", a declarat miercuri seară prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Gligor Săbău, pentru sursa citată.

Potrivit acestuia, leziunile provocate victimei - fostul procuror Ioan Bodogai - necesită cel puţin 100 de zile de îngrijiri medicale.

Bătut cu cleştele de tăiat lanţuri

Fapta pentru care au fost reţinuţi cei doi a avut loc în după-amiaza zilei de 29 septembrie, într-un magazin de materiale de construcţii aparţinând primăriţei PSD Livia Bârlău şi soţului acesteia, unde Bodogai a fost bătut cu un cleşte de tăiat lanţuri, ajungând la spital plin de sânge, cu capul spart în trei locuri, cu braţele acoperite de plăgi şi cu piciorul rupt, pentru fixarea căruia medicii au fost obligaţi să-i monteze tije metalice.

Victima, care iniţial fusese prieten cu soţii Bârlău, a intrat în conflict cu ei în acest an, după ce primăriţa i-ar fi promis un post în Primărie şi nu s-a ţinut de cuvânt. Ca să se răzbune, fostul procuror s-a aliat cu consilierii din opoziţie, învăţându-i să scrie cereri de informaţii publice, ca să afle despre activitatea Primăriei, şi l-a reclamat pe soţul edilului la Direcţia Antifraudă, pe motiv că tot cumpără şi revinde tractoare pe OLX, fără a plăti taxe.

Nemulţumit că a fost reclamat la Antifraudă, când fostul procuror a intrat în magazin, soţul primăriţei l-a luat la întrebări şi, ajutat de soţia lui, l-au împiedicat să iasă din magazin şi a început bătaia.

"I-am împins şi eu, să ies. Bârlău a apucat un cleşte de tăiat lanţuri, cu braţele de 20-30 centimetri, şi a început să mă lovească cu el, ca un taur turbat, minute în şir. Dădea ca şi cum tăia lemne cu un topor...", a declarat Bodogai, susţinând că sub ploaia de lovituri şi-a pierdut cunoştinţa. Când şi-a revenit, soţii Bârlău au fugit, lăsându-l să zacă în sânge, aşa cum l-au găsit în final câţiva clienţi intraţi în magazin, dintre care unul a sunat la 112. Bărbatul respectiv l-a şi filmat, postând apoi înregistrarea pe Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne