Prim-vicepreşedintele PDL: La referendum, Mazăre a avut o atitudine de golan, nu de om politic, nici de primar

Liviu Şerbănescu
30.07.2012

Dorin Florea, prim-vicepreşedintele PDL, este de părere că trebuie "corectat" în plan legislativ comportamentul unor oameni politici care "maculează aproape orice" şi că primarul Constanţei, Radu Mazăre, a avut "o atitudine de golan, nu de om politic sau de primar".

Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a declarat presei, duminică, că e mâhnit de "aceste zile negre în istoria ţării", în care "politicienii au arătat că pot să maculeze orice".

"Cred că rămâne o pată urâtă în istoria României. Am văzut că politicienii încearcă să se joace cu orice, maculează aproape orice, iar asta mă motivează suplimentar să fac politică. Într-adevăr trebuie corectat legislativ - şi să nu ne fie ruşine, să nu ne fie teamă - acest gen de comportament, cum am văzut în aceste zile că se comportă unii primari cu electoratul, cu femeile, în costume de baie, ieşind să-ţi arăţi în splendoare burta şi în chiloţi tetra să votezi. Este o bătaie de joc. Şi asta au făcut politicienii în România din păcate, au maculat absolut tot", a spus Florea.

"Cred că mai mult trebuie să apreciezi calitatea intelectuală, un format european, acestea sunt calităţi. Şi cred că femeile din România merită mai mult decât modul în care sunt vulgarizate sau modul în care sunt prezentate. Nu ştiu, parcă e ţara nimănui zona aia. Eu, să fi fost femeie, mă duceam cu umbrela şi când i-aş fi aplicat o corecţie fiţi absolut convinşi că nu ar mai fi tratat de maniera asta primitivă, a unui golan. Asta e atitudine de golan, nu de om politic, nici de primar. Să mă ierte constănţenii, dar aşa ceva nu se poate. Sunt revoltat de ce am văzut", a mai spus Florea.

La o secţie de votare din centrul staţiunii Mamaia, duminică la prânz, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a adus zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, cărora le-a spus: "Hai, fetele, alinierea şi la vot!", adăugând că după vot le dă "liber la plajă".

"Datoria mea este să am grijă de turişti şi de turiste, fie că e vorba de distracţie, fie că vorbim de vot, ca atare sunt la datorie", a declarat Mazăre.

Primarul-circar a anunţat apoi că el va merge să voteze "mai pe seară", pentru ca pentru el votul pentru demiterea lui Traian Băsescu este "o plăcere, iar plăcerile, după serviciu".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor