Presiuni la adresa angajaţilor ARACIP, ca aceştia să divulge sursa unui articol jurnalistic

Mariana Dogaru
Mariana Dogaru (Captura video)

Operaţiune abuzivă, de intimidare, de presiune la adresa angajaţilor Agenţiei Române pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), a preşedintei consiliului instituţiei, Mariana Dogaru. Potrivit surselor Edupedu.ro, aceasta le-a transmis tuturor angajaţilor ARACIP un ultimatum ca să spună ce sursă are un articol publicat pe Edupedu.ro, considerat de aceasta critic la adresa ei.

Contactată de Edupedu.ro, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a recomandat depunerea unei solicitări la biroul de presă, solicitare care nu a mai primit răspuns nici la 55 de zile de la depunere. În schimb, potrivit surselor Edupedu.ro, Mariana Dogaru a devenit o apropiată a ministrei, aceasta fiind implicată activ în procesul de scriere a proiectelor de legi ale Educaţiei în varianta Deca.

Pe 15 decembrie 2022, Edupedu.ro relata despre cum s-a instituit prin decizie personală a preşedintei ARACIP, Mariana Dogaru, un atestat pentru şcoli printr-un formular care fusese abrogat de o hotărâre de guvern. Pe baza atestatului respectiv şcolile acreditate primesc anual finanţarea de la stat.

În ziua următoare, pe 16 decembrie, preşedinta consiliului ARACIP, Mariana Dogaru, declanşează o anchetă internă cu ameninţări către toţi angajaţii, potrivit surselor Edupedu.ro. Solicitarea era ca în termen de câteva ore aceştia să spună de unde a avut Edupedu.ro decizia pe care a publicat-o, prin care Dogaru a înfiinţat acel atestat.

Nota de serviciu emisă de aceasta vorbea despre „documente cu caracter intern” şi prevedea ca „până la data de 16.12.2022, ora 11:00, să ne comunicaţi în scris dacă aveţi cunoştinţă de modalitatea în care documentele interne ale ARACIP făcute publice în articolul menţionat mai sus au ajuns în posesia jurnaliştilor”.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne