Presiuni asupra directorilor Transelectrica pentru a afla cine a spus presei despre primele exorbitante de Crăciun

(Brent Lewin/Bloomberg/Getty Images)

Scandalul primelor de 300.000 de euro acordate de Crăciun în cadrul Transelectrica a intrat într-o nouă fază: verificarea angajaţilor, pentru descoperirea celor care au transmis documentele către presă, desfăşurarea de interogatorii şi note explicative, potrivit presshub.

Al doilea director reclamă în ultima săptămână nereguli la Transelectrica şi vorbeşte despre constituirea unui grup infracţional organizat în cadrul companiei.

Valeriu Mihnea Cercea, manager al Departamentului Contencios, i-a trimis o sesizare directorului general al Transelectrica, Gabriel Andronache, în care relatează că în prima zi de serviciu după întoarcerea din concediul medical a fost interogat de controlorul George Mihai Rovenţa, în baza unui ordin de serviciu prin care „Directoratul a stabilit să se efectueze verificări cu privire la modul în care au ajuns informaţii în presă la data de 28.12. 2022, în legătură cu primele acordate de angajator”.

Chestionat despre ce a scris pe Whatsapp-ul personal

Directorul de la Transelectrica susţine în sesizarea sa că doi colegi de serviciu, George Rovenţa şi Ecaterina Stroe, i-au adresat întrebări, unele care priveau chiar viaţa personală, cu scopul de a afla cum s-au scurs informaţiile despre prime spre presă.

Valeriu Cercea a fost, de altfel, obligat să scrie, de mână, o notă explicativă, în care să relateze ce s-a întâmplat.

„Sub motivarea că de pe telefonul meu s-ar fi redirecţionat pe un grup de whatsapp/privat poze şi documente în legătură cu aceste prime s-a dorit să se afle cine este persoana care le-a comunicat iniţial pe telefonul meu privat, în timpul meu liber.

Precizez că nu mi-a fost comunicat şi nici prezentat documentul la care se referea controlul, astfel încât am oferit informaţii fără a vedea şi înţelege care este documentul, pentru că în companie au circulat mai multe forme ale documentului. Nu insist pe aspecte de fond care fac obiectul respectivului ordin de serviciu”, scrie Valeriu Mihnea Cercea în sesizarea către Gabriel Andronache.

Articolul integral pe presshub aici.