Preşedintele ucrainean Zelenski vizitează Belgia pentru a semna un pact de securitate

Volodimir Zelenski (Getty Images)
Redacţia
28.05.2024

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski va vizita marţi Belgia şi va semna un pact de securitate cu premierul Alexander De Croo, a anunţat guvernul belgian, potrivit Reuters.

Liderul ucrainean caută mai mult ajutor militar din partea aliaţilor săi occidentali, în timp ce trupele sale se luptă să ţină în loc forţele de invazie ale Rusiei.

Luni, el a vizitat Spania, care a promis un sprijin militar în valoare de 1 miliard de euro în acest an, în cadrul unui pact de securitate încheiat între Zelenski şi guvernul premierului spaniol Pedro Sanchez.

Ucraina a semnat o serie de astfel de acorduri cu partenerii săi occidentali care au promis asistenţă de securitate pe termen lung sub formă de livrări de arme şi instruire pentru forţele Kievului.

Zelenski şi De Croo vor susţine, de asemenea, o conferinţă de presă la Bruxelles, a precizat luni guvernul belgian într-o declaraţie scrisă în care a anunţat vizita preşedintelui ucrainean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor