Preşedintele Traian Băsescu îi îndeamnă pe români să arboreze şi să cinstească Drapelul Naţional

Declaraţie de presă a preşedintelui Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
26.06.2012

Drapelul Naţional aminteşte fiecărui cetăţean român datoria sfântă de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu orice preţ unitatea, suveranitatea şi independenţa României, afirmă preşedintele Traian Băsescu în mesajul adresat marţi cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

Preşedintele aminteşte că data de 26 iunie a fost instituită prin lege Ziua Drapelului Naţional, "simbol al luptei poporului român pentru libertate".

"Drapelul tricolor a fost adoptat ca simbol al naţiunii în prima zi a victoriei revoluţiei de la 1848, când Guvernul provizoriu de la Bucureşti a promulgat decretul de instituire a Drapelului Naţional. Astfel, s-a stabilit ca Tricolorul - roşu, galben şi albastru - să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor, purtând deviza "Dreptate şi frăţie", acordându-i-se şi denumirea de "stindard al libertăţii", se arată în mesajul lui Traian Băsescu.

"Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, măreţele momente ale istoriei noastre, Independenţa din 1877 şi Marea Unire din 1918, luptele purtate în cele două războaie mondiale s-au desfăşurat toate sub semnul Drapelului Naţional. Este de datoria noastră să ne aplecăm mereu asupra trecutului şi să respectăm eroismul înaintaşilor", subliniază preşedintele.

De asemenea, şeful statului menţionează că Drapelul Naţional este şi simbolul sub care militarii români participă în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia-Herţegovina şi Kosovo.

"Privind în trecut, dar şi la prezent, putem spune că Drapelul Naţional este primul simbol care ne aşează pe toţi la un loc. Astăzi, de Ziua Drapelului Naţional, le urez tuturor românilor "La mulţi ani!" şi îi îndemn să arboreze şi să cinstească, aşa cum se cuvine, Tricolorul Românesc!", mai spune preşedintele Traian Băsescu în mesaj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor