Preşedintele, şi mai uşor de demis: Legea Referendumului, modificată prin ordonanţă de urgenţă

Preşedintele Traian Băsescu este şi mai uşor de demis, după ce Legea Referendumului a fost modificată joi după-masă de către guvern, într-o şedinţa extraordinară, prin ordonanţă de urgenţă.
(FRANCK FIFE / AFP / Getty Images)
Liviu Şerbănescu
05.07.2012

Demiterea preşedintele Traian Băsescu a devenit mai uşor realizabilă, după ce Legea Referendumului a fost modificată joi după-masă de către guvern, a doua oară, într-o şedinţa extraordinară, prin ordonanţă de urgenţă.

Astfel, după publicarea noii OUG în "Monitorul oficial", preşedintele va putea fi demis cu votul a jumătate plus unu din totalul alegătorilor prezenţi la referendum.

În urma apariţiei acestei ordonanţe, pentru USL va fi mai mult uşor să-l înlăture pe Traian Băsescu din funcţia de şef al statului.

Până la luarea acestei decizii de către guvernul USL, în urma unei alte schimbări recente, preşedintele putea fi demis cu votul a jumătate plus unu din numărul alegătorilor aflaţi pe listele electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor