Preşedintele României la decorat pe Dumitru Matcovshi cu Ordinul "Meritul Cultural"

Poetul Dumitru Matcovschi va fi decorat cu Ordinul "Meritul Cultural" în grad de Mare Ofiţer. Acţiunea va avea loc la 25 aprilie 2012 în cadrul festivităţii de înmânare a decoraţiilor, care a fost organizată de către departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" de la Chişinău.

Decoraţia i-a fost conferită poetului basarabean de către Preşedintele României,Traian Băsescu în semn de înaltă apreciere pentru abnegaţia şi perseverenţa cu care a promovat valorile naţionale şi culturale ale României, cât şi pentru acţiunile respectării drepturilor comunităţilor româneşti din afară hotarelor ţării şi contribuind la consolidarea legăturilor dintre românii de pretutindeni.

Decoraţia va fi înmânată de către Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, domnul Eugen Tomac.

Ceremonia de înmânare a distincţiei acordate poetului Dumitru Matcovschi va avea loc, în incinta hotelului Leogrand din Chişinău, în prezenţa a peste 150 de invitaţi şi este oferită „în semn de înaltă apreciere pentru abnegaţia şi perseverenţa cu care a promovat valorile naţionale şi culturale ale României, militând pentru respectarea drepturilor comunităţilor româneşti din afară hotarelor ţării şi contribuind la strângerea legăturilor dintre românii de pretutindeni”.

În cadrul ceremoniei, Cristi Aldea Teodorovici va interpreta câteva piese pe versurile poetului Dumitru Matcovschi din repertoriul soţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, informează moldova.org.

Născut la 20 octombrie 1939 în satul Vadul-Râşcov din judeţul Soroca, Dumitru Matcovschi devine, peste ani, unul dintre cei mai mari poeţi ai Republicii Moldova recunoscut în critica literară pe plan internaţional şi un simbol al mişcării de renaştere naţională din Basarabia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe