Presedintele filipinez recomandă ca antivacciniştii să fie vaccinaţi în somn

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte.
Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte. (Captură Foto)

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a propus ca cei care ezită în continuare să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 să fie inoculaţi în timp ce dorm.

„Problema este generată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem la ei în timp ce dorm şi să le facem injecţia în somn, încât să putem face asta. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea”, a declarat Duterte, citat de CNN.

Departamentul de Sănătate a subliniat în repetate rânduri că vaccinarea nu este obligatorie. Toate vaccinările necesită un consimţământ în cunoştinţă de cauză.

Duterte, în acelaşi discurs, şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că guvernul nu poate face mare lucru pentru că nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Până la 10 octombrie, peste 23,1 milioane de filipinezi au fost complet vaccinaţi împotriva COVID-19, iar aproximativ 26,4 milioane de persoane au primit prima doză.

Duterte este cunoscut pentru afirmaţiile sale cu totul ieşite din comun, care au stârnit inclusiv scandaluri internaţionale.