Preşedintele Băsescu: Presa are nevoie de libertate totală pentru a se autoregla

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că România are nevoie, după o perioadă de comunism, de o libertate totală ca să înţeleagă care sunt limitele reale ale libertăţii.
Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
20.05.2012

Preşedintele Traian Băsescu este de părere că România are nevoie, după o perioadă de comunism, de o libertate totală ca să înţeleagă care sunt limitele reale ale libertăţii.

 

El a afirmat, sâmbătă seară, la Chicago, că beneficiind de libertatea totală a presei, televiziunile se ocupă "de dimineaţa până seara de Băsescu", precizând însă că România are nevoie de acest lucru pentru că doar aşa presa se va "autoregla".

"România are nevoie după o perioadă de comunism de o libertate totală, ca să înţeleagă care sunt limitele reale ale libertăţii. Limita reală a libertăţii nu este să faci tot timpul numai ce vrei. Sunt convins că beneficiind de această libertate totală, uitaţi-vă la televiziuni, de dimineaţă până seara se ocupă de Băsescu, câţi analfabeţi nu sunt mult mai deştepţi decât preşedintele lor? Dar, România avea nevoie de această perioadă de libertate totală. Vă aduceţi aminte că în timpul lui Adrian Năstase se spunea că a controlat excesiv presa, şi aşa a fost, că a făcut-o dependentă de contracte, şi aşa a fost, şi-a făcut-o slugă, şi aşa a fost. Ne trebuiau şi 10 ani de libertate pentru că numai aşa presa se va autoregla, spre exemplu. Politicienii şi ei se vor autoregla. Chiar şi eu am avut libertatea totală a preşedintelui, deşi puţini preşedinţi îşi pot permite să o aibă. Dar toţi ne autoreglăm. Avem nevoie de libertate totală", a declarat Traian Băsescu, la o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Chicago.

Şeful statului a arătat că în timpul mandatului său a existat un exces de libertate a presei, precizând că a fost "un adversar convins şi hotărât" atunci când la nivel guvernamental se discuta despre o lege a presei.

Întrebat dacă după încheierea mandatului său va urma o succesiune "la fel de valoroasă" la Preşedinţie, Băsescu a răspuns: "Aş fi vrut să fac o glumă şi să spun că nu va mai exista ca mine, dar...".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor