Presa japoneză elogiază "miracolul de la Glasgow", în faţa Spaniei

Fotbalistul japonez Shinji Kagawa. (Hiroki Watanabe / Getty Images)
Epoch Times România
27.07.2012

Presa japoneză de azi salută victoria neaşteptată înregistrată de selecţionata niponă în faţa Spaniei (1-0), în primul meci pe care cele două formaţii l-au disputat în cadrul turneului olimpic de la Londra.

Jocul, transmis în Japonia la miezul nopţii, s-a bucurat de o audienţă foarte mare, publicaţiile locale calificând acest succes drept unul "istoric".

"Miracolul de la Glasgow", titrează ziarul Mainichi, laudând prestaţia "Samurailor albaştri", care s-au luptat "de la egal la egal" cu "Invincibila Armada".

La rândul său, cotidianul Sankei elogiază victoria în faţa Spaniei, "favorita Jocurilor Olimpice" şi precizează că echipa pregătită de Takashi Sekizuka "poate câştiga o medalie olimpică după 44 de ani" de la bronzul obţinut de Japonia la Olimpiada din Mexic (1968). De peste 15 ani fotbalul japonez nu a mai trăit un "miracol" asemănător, adaugă ziarul, care reaminteşte de un alt succes istoric al niponilor, cel înregistrat în faţa Braziliei, la JO de la Atlanta, în 1996. Partida respectivă, încheiată cu scorul de 1-0 în favoarea japonezilor, a fost numită la vremea respectivă "Miracolul de la Miami".

Ziarul sportiv Nikkan Sports acordă la rândul său spaţii largi acestui nou "miracol" al fotbalului japonez, obţinut la Glasgow, afirmând că rezultatul întâlnirii cu Spania este unul "surprinzător" şi "istoric".

Echipa masculină de fotbal a Japoniei a plecat la Londra fără prea mari aşteptări, spre deosebire de cea feminină, supranumită "Nadeshiko", care a cucerit titlul mondial anul trecut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor