Preot ortodox ucis în Lyon, al treilea asasinat din octombrie

Preot ortodox ucis în Lyon
Preot ortodox ucis în Lyon (Philippe Desmazes /AFP via Getty Images)

Un alt atac terorist a avut loc în Franţa, al treilea în două săptămâni şi al patrulea în două luni, în urma căruia un preot ortodox grec şi-a pierdut viaţa.

AFP a raportat că preotul a fost împuşcat într-o biserică greco-ortodoxă din Lyon. Potrivit rapoartelor, atacatorul a folosit o puşcă cu ţeava tăiată.

Presupusul autor al atacului a fugit.

Franţa a impus alertă teroristă, după două incidente implicând asasinate comise de radicali islamişti, luna aceasta. Unul dintre cele două incidente a avut loc într-o biserică, la Nisa.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a înfuriat musulmanii din întreaga lume spunând că va apăra dreptul la libertatea de exprimare, inclusiv dreptul de a arăta caricaturile publicate de ziarul Charlie Hebdo cu profetul Mohammed, un gest considerat o blasfemie de către credinţa islamică.

O decizie de a arăta caricaturile într-o clasă, la o oră în care se preda libertatea de exprimare a generat decapitarea profesorului Samuel Paty de către un cetăţean cecen de 18 ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe