Premiile Oscar: “Spotlight” cel mai bun film al anului. DiCaprio câştigă prima sa statuetă

În mijlocul controversei #OscarsSoWhite, drama jurnalistică “Spotlight” a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film al anului. În acelaşi timp actorii Leonardo DiCaprio şi Brie Larson au câştigat primele lor statuete.
Actorul Leonardo DiCaprio la Premiile Oscar în 2016.
Actorul Leonardo DiCaprio la Premiile Oscar în 2016. (Captură Foto)

Cea mai importantă noapte a Hollywood-ului a fost plină de surprize şi victorii mult aşteptate, în condiţiile în care Leonardo DiCaprio, de cinci ori nominalizat la marele premiu, a obţinut prima sa statuetă de aur pentru rolul său în filmul “The Revenant”.

DiCaprio, 41 de ani, a folosit momentul său de glorie pentru a discuta despre schimbarea climatului, povestind cum echipa de filmare şi actorii au călătorit în America de Sud pentru a găsi zăpadă pentru film.

“Schimbarea climatului este reală”, a declarat actorul. “Are loc chiar acum. Este cea mai urgentă ameninţare înfruntată de toate speciile.”

Alăturându-i-se lui DiCaprio în categoria celor mai buni actori într-un rol principal este Brie Larson, pentru drama “Room”. Larson este pentru prima dată nominalizată la acest mare premiu al cinematografiei.

Într-una dintre puţinele surprize ale nopţii, actorul britanic Mark Rylance l-a depăşit pe favoritul Sylvester Stallone la categoria de cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru noul film al regizorului Steven Spielberg, “Bridge of Spies”.

Alicia Vikander din Suedia a obţinut o statuetă pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar pentru filmul “The Danish Girl”, unde a interpretat rolul soţiei unui artist transexual.

Oscarul pentru cel mai bun film al anului a fost câştigat de drama jurnalistică Spotlight, regizată de Tom McCarthy, în care este vorba de investigaţia desfăşurată de ziarul Boston Globe asupra abuzurilor sexuale comise de preoţii Bisericii Catolice. Filmul Spotlight a bătut alţi competitori importanţi precum The Revenant, The Big Short şi Mad Max: Fury Road. Cu toate acestea, Mad Max a reuşit să obţină 6 premii Oscar la categoriile tehnice, fiind cel mai premiat film al nopţii.

În ciuda pierderii înregistrate la categoria de cel mai bun film al anului, The Revenant i-a adus regizorului său Alejandro G. Inarritu un premiu pentru cel mai bun regizor, la un an după ce a primit o statuetă similară pentru comedia neagră Birdman.