Premierul Ponta, în Afganistan: Semnalul României către NATO este cel dat de preşedinte; ne respectăm angajamentele

Vizita premierului Victor Ponta în teatrul de operaţiuni din Afganistan. (gov.ro)
Epoch Times România
23.05.2012

Semnalul pe care România îl dă aliaţilor legat de prezenţa trupelor româneşti în Afganistan este cel dat de preşedintele Traian Băsescu la Summitul NATO de la Chicago, militarii români urmând să plece din teatrul de operaţii atunci când situaţia va arăta că nu au fost pierdute vieţi în zadar, a declarat premierul Victor Ponta, aflat în deplasare în provincia afgană Zabul.

 

Într-un interviu postat pe site-ul Guvernului, Ponta a fost întrebat care este semnalul pe care îl dă România Alianţei "legat de retragere".

"Semnalul pe care l-a dat preşedintele ţării în mod politic la Chicago şi pe care încerc să-l dau eu aici, tocmai pentru a arăta că în această problemă România are o singură poziţie, unitară, faptul că ne respectăm angajamentele şi că am venit împreună, o să plecăm împreună atunci când situaţia de aici va arăta că efortul şi vieţile pierdute nu au fost pierdute în zadar", a răspuns premierul.

De asemenea, într-un discurs în faţa militarilor români din Afganistan, Ponta le-a spus acestora că a mers în teatrul de operaţiuni pentru a afla care sunt lucrurile pe care Guvernul le poate face pentru ei.

Membrii delegaţiei conduse de premierul Ponta s-au întâlnit cu militarii Batalionului 2 Manevră, dislocaţi şi cu cei ai Batalionului 1 Manevră.

Batalioanele 1 şi 2 Manevră din Afganistan sunt formate, în principal, din militari ai Batalionului 300 Infanterie de la Galaţi, respectiv din cei ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată de la Focşani, se arată în comunicatul de presă.

În prezent, Armata României participă în teatrul de operaţii din Afganistan cu aproximativ 1.800 de militari, încadraţi în batalioane de manevră, structuri de legătură şi monitorizare, structuri de sprijin logistic şi personal de stat major, dislocaţi în principal în provincia Zabul, dar şi la Kandahar, Bagram şi Kabul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor