Premierul japonez se supune voluntar unor lovituri cu nuiaua înainte de a lua decizii importante

Shinzo Abe
Shinzo Abe (TOSHIFUMI KITAMURA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.01.2014

Premierul japonez, Shinzo Abe se supune voluntar unor lovituri cu nuiaua pe spate, înainte de a lua decizii importante, informează ziarele El Mundo şi La Vanguardia, care ataşează la articolele lor şi un videoclip explicativ.

Şeful guvernului practică într-un templu japonez această formă de meditaţie, care îl ajută să atingă stadiul zen şi să înfrunte cu seninătate provocările, după cum a confirmat un călugăr.

'Încrederea lui se bazează pe a face lucrurile cu calm, aceasta este impresia pe care mi-o lasă. Nu este o încredere care provine din incitare, ci din capacitatea de a se înfrâna', a explicat călugărul. Din înregistrarea video se vede că premierul Shinzo Abe ştie să se controleze şi că nu scoate niciun sunet atunci când este lovit.

Premierul Abe, care este căsătorit şi nu are copii, s-a aflat în centrul mai multor scandaluri de corupţie şi a suscitat numeroase polemici. Ultima dintre ele a provocat-o prin vizita sa la templul Yasukuni, dedicat milioanelor de soldaţi căzuţi în război, între care se numără şi 14 cunoscuţi criminali de război, fapt ce a provocat indignarea Chinei.

Shinzo Abe, lider al Partidului Liberal Democrat (PLD), este descendentul unei lungi dinastii de politicieni celebri în Japonia. El a mai condus ţara pentru o scurtă perioadă între 2006 şi 2007.

În 2012, el a revenit la putere după ce a câştigat alegerile cu vechiul său discurs privind făurirea unei ţari mai puternice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor