Premierul grec Antonis Samaras şi-a anunţat guvernul

Premierul grec Antonis Samaras. (LOUISA GOULIAMAKI / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
22.06.2012

Premierul grec Antonis Samaras şi-a anunţat joi guvernul, dominat de parlamentari din partidul conservator Noua Democraţie.

Vassilis Rapanos, preşedintele Băncii Naţionale a Greciei, a primit funcţia de ministru de finanţe.

Partidele socialist (PASOK) şi Stânga Democratică au numai doi reprezentanţi în cabinet, după ce le-au interzis parlamentarilor lor să ia parte. Se crede că mulţi nu vor să fie asociaţi cu măsurile de austeritate.

Potrivit BBC, decizia partenerilor de coaliţie ai Noii Democraţii de a nu participa în totalitate la cabinet ar putea submina eficienţa noii echipe.

Noul ministru de finanţe, Rapanos, în vârstă de 65 de ani, este un fost profesor de economie, care a lucrat în Ministerul Economiei când Grecia a aderat la zona euro, în 2001. Unele voci spun că este apropiat de PASOK.

Vicepreşedintele Noii Democraţii, Dimitris Avramopoulos, va conduce Ministerul de Externe.

Surse au declarat pentru BBC că toate cele trei partide au semnat un acord prin care susţin în totalitate coaliţia, chiar şi fără reprezentare în cabinet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor