Premierul britanic Boris Johnson anunţă o izolare la nivel naţional timp de o lună

Boris Johnson
Boris Johnson (Oli Scarff/Getty)

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat sâmbătă că o impunere de restricţii la nivel naţional va fi aplicată săptămâna viitoare ca parte a eforturilor împotriva focarului de virus Wuhan, care este în creştere.

Marea Britanie susţine că are 1 milion de cazuri recunoscute.

Magazinele de articole neesenţiale, locurile de agrement şi divertisment vor fi închise de joi, 5 noiembrie, până pe 2 decembrie, la fel şi localurile, barurile şi restaurantele, care pot oferi doar servicii de livrare la domiciliu sau la pachet. Şcolile şi alte instituţii de învăţământ vor rămâne deschise, conform noului pachet de măsuri.

Restricţiile nu sunt la fel de dure ca cele impuse la începutul primăverii, dar au în comun faptul că persoanelor nu li se va permite să părăsească casele pentru alte motive decât educaţie, muncă sau cumpărăturile esenţiale. Vor fi permise o oră pe zi de exerciţii şi contactul cu o singură persoană dintr-o altă familie.

El a adăugat că guvernele locale au fost informate.

Sâmbătă, agenţiile sanitare britanice au raportat aproape 22.000 de cazuri noi în 24 de ore.

Deşi Marea Britanie nu este cea mai afectată din Europa, aflându-se în spatele Franţei şi Spaniei, numărul morţilor din Marea Britanie este cel mai mare din Europa, existând cu peste 45.000 de decese legate de coronavirus de la începutul pandemiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe