Prefectul Capitalei: Propun limitarea numărului de clienţi în magazine în funcţie de cărucioarele/coşurile puse la dispoziţie

(monitorulcj.ro)

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a discutat miercuri, la Digi24, despre propunerea pe care o va introduce în şedinţa de azi cu reprezentanţii retailerilor, privind regulile de acces în magazine. Mai exact, Stoica vorbeşte despre o adaptare a numărului de cărucioare/coşuri în magazine în funcţie de numărul maxim de clienţi pe care i-ar putea primi simultan magazinul, cu respectarea regulilor de distanţare fizică.

“Calculezi pentru suprafaţa magazinului, se calculează numărul de clienţi care este optim în aşa fel încât să poţi să păstrezi distanţarea de 2 metri. Calculând acel număr, pui la dispoziţia clienţilor un număr de coşuri egal cu numărul de clienţi pe care îi laşi la un moment dat să intre în magazin. Când se termină coşurile, clienţii vor aştepta afară, cu distanţare de 2 metri, până în momentul în care se va elibera un coş sau un cărucior”, a afirmat prefectul, adăugând că oamenii vor trebui să înţeleagă că nu pot sta prea mult timp în magazin.

De asemenea, Stoica a susţinut că această regulă nu ar genera costuri suplimentare pentru magazine.

“O astfel de măsură răspunde ambelor cerinţe - să reducem numărul de clienţi care sunt în acelaşi timp în magazin, dar fără să aducem un cost suplimentar pentru micii comercianţi”, a menţionat prefectul.

În ceea ce priveşte ora de închidere a magazinelor, Alin Stoica a declarat că, pe moment, nu se ia în considerare o modificare în acest sens.

“Nu ne uităm deocamdată la o schimbare de genul ăsta (ora de închidere - n.r.). Sigur, dacă guvernul o va decide, atunci o vom schimba”, a precizat Stoica.

Reamintim că, potrivit noilor restricţii aplicate de Guvern, în localităţile unde rata de infectare a trecut de 4 la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică magazinele se vor închide la ora 18.00 şi circulaţia va fi restricţionată începând cu ora 20.00. Dacă rata depăşeşte 7,5 la mia de locuitori, atunci aceste restricţii vor fi aplicate pe durata întregii săptămâni.

Noile măsuri au generat aglomerări şi cozi uriaşe în magazine şi benzinării în aceste zile, dar şi proteste stradale anti-restricţii în zeci de oraşe din ţară.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne