Predoiu îi răspunde lui Ciolacu în scandalul OUG-ului privind testarea antidrog: Şi-a exprimat o nemulţumire. Aşa citesc eu

Cătălin Predoiu (Facebook/catalin.predoiu)
Andrei Popescu
11.07.2024

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a reacţionat, joi, la mustrarea primită din partea premierului Marcel Ciolacu, care a pasat la MAI răspunderea pentru nemulţumirea creată de ordonanţa de urgenţă privind testarea antidrog a şoferilor.

“Nu este vorba de supărări. Nu avem dreptul nici să ne supărăm, nici să ne bucurăm. Rolul nostru aici este să ne îndeplinim atribuţii stabilite de lege, pe baza unui program politic. Premierul şi-a exprimat – aşa citesc eu intervenţia domniei sale – o nemulţumire cu privire la faptul că poate ne-am grăbit cu această ordonanţă. Este un punct de vedere. Îl respect, îl iau ca atare. Poate este şi corect, nu ştiu. Trebuie analizat tot contextul. Ceea ce vreau să spun este că e normal să avem toată informaţia în spaţiul public.

Şi noi, din punctul de vedere al MAI, am avut informaţii care ne-au condus la concluzia că se poate păşi la trecerea ordonanţei, trecută prin toate palierele de avizare. Departe de mine gândul de a fi pasionat de polemici politice sterile, care nu interesează pe cetăţeni. Sigur, în viitor, poate trebuie să cerem mai multe lămuriri, mai multe date, informaţii cu privire la o situaţie de fapt sau alta. Poate să existe şi alte puncte de vedere, nu contest acest lucru. Dar de aici până la supărări sau alte lucruri e o cale destul de mare”, a precizat Predoiu.

Întrebat dacă Ciolacu i-a spus şi în privat că e nemulţumit de această ordonanţă, Predoiu a afirmat: “Nu. Ca să vă spun scurt, nu. Au fost mai multe discuţii legate de condiţiile obiective în care putem aplica ordonanţa”.

Reamintim că premierul Ciolacu a declarat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că OUG privind testarea antidrog a şoferilor va fi modificată, astfel încât permisul de conducere să le fie înapoiat şoferilor dacă rezultatele testelor de sânge nu vor fi gata în 72 de ore.

În cadrul şedinţei desfăşurate atât sub spectrul petiţiei “Anulaţi OUG care lasă fără permis şoferi nevinovaţi”, semnată de peste 180.000 de români, cât şi a unui protest ce urmează să aibă loc astăzi începând cu ora 18.00 în piaţa Victoriei, Ciolacu a ţinut să anunţe modificare ordonanţei de urgenţă privind siguranţa rutieră şi a pasat răspunderea pentru nemulţumirea creată la MAI-ul condus de liberalul Cătălin Predoiu.

“Sper că domnul ministru Predoiu şi-a învăţat lecţia şi, în viitor, nu va mai pune CĂRUŢA înaintea cailor. Domnul ministru va ieşi la briefing şi va explica românilor modificările de astăzi”, a transmis Ciolacu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor