Portugalia a atins ţintele stabilite de FMI, UE şi BCE, potrivit celei de-a patra evaluări

. (Jamie McDonald / Getty Images)
Epoch Times România
04.06.2012

Portugalia a atins toate criteriile stabilite în programul de salvare de Uniunea Europeană (UE), Banca Centrală Europeană (BCE) şi Fondul Monetar Internaţional (FMI), a anunţat ministrul de finanţe portughez, Vitor Gaspar, citat de bbc.com.

Portugalia a trecut cea de-a patra evaluare a FMI ca urmare a continuării reformelor economice şi a reducerilor de cheltuieli.

În urma evaluării, guvernul va primi alte 4 miliarde euro din fondul de salvare.

Portugalia va primi 78 miliarde euro fonduri de salvare, potrivit acordului din mai 2011.

"Potrivit evaluării efectuate de către instituţiile internaţionale, suntem în linie cu programul nostru de recuperare”, a explicat Gaspar.

Ministrul de finannţe portughez a mai spus că vor fi injectate fonduri de 6,65 miliarde euro pentru trei bănci, două private şi una de stat. Scopul este de a le ajuta să îndeplinească noile standarde de lichiditate stabilite de autoritatea bancară europeană.

Banii pentru băncile private vor veni de la UE-FMI. Pentru că banca de stat nu este eligibilă pentru a primi bani din fondul de salvare, va fi alocat un miliard de euro din surse guvernamentale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor