Poroşenko îi cere lui Trump să ajute la contracararea “agresiunii ruseşti”

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a făcut apel la “suportul absolut” al Washingtonului pentru “contracararea agresiunii ruseşti”. Apelul a fost făcută în timpul unei convorbiri telefonice cu noul preşedinte ales al SUA, Donald Trump.
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.
Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko. (Captură Foto)

Într-o declaraţie postată marţi pe website-ul său, Poroşenko a declarat că este pregătit să lucreze cu noua administraţie a lui Donald Trump pentru a întări legăturile bilaterale. Trump urmează să fie investit în funcţie în ianuarie 2017.

Poroşenko a declarat că cei doi lideri au căzut de acord să se întâlnească în viitor şi că este pregătit cadrul pentru o vizită a lui Poroşenko la Washington în 2017. Totuşi, preşedintele ucrainean nu a menţionat o dată specifică.

Declaraţia postată pe website-ul lui Poroşenko a subliniat de asemenea nevoia ca Washingtonul să susţină Ucraina în vederea implementării unor “reforme cruciale”.

De altfel, declaraţia nu a făcut nicio menţiune la Crimeea, peninsula din Marea Neagră pe care Rusia a anexat-o ilegal de la Ucraina în 2014.

Anexarea peninsulei a fost respinsă de SUA şi de aproape toate state membre ale ONU.

Discuţia telefonică a avut loc la o zi după ce Trump a purtat o discuţie similară cu preşedintele rus Vladimir Putin şi după ce amândoi au publicat declaraţii optimiste despre perspectivele îmbunătăţirii relaţiilor ruso-americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe